Brezilya’da yangın iki can aldı

Brezilya’da yangın iki can aldı

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletini etkisi altına alan orman yangınları nedeniyle eyalete bağlı 30 kentte alarm durumuna geçilirken, yangına müdahale eden iki kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletini saran orman yangınlarına ilişkin konuşan Eyalet Valisi Tarcisio de Freitas, "Şu anda büyük yangınlar nedeniyle 30 şehrimiz yüksek alarmda. Durumu kontrol altına almak ve güvenliği sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

ACİL DURUM KOMİTESİ KURULDU

Urupes’te yangına müdahale eden 2 kişi hayatını kaybetti. Eyalet hükümeti, 15 karayolunu kısmen veya tamamen kapatan yangınlarla mücadele için acil durum komitesi kurdu.

Alevlerin ulaşmadığı ve eyaletin aynı ismi taşıyan başkenti Sao Paulo’da ise gökyüzünü yoğun duman kapladı. Eyalet genelinde son günlerde kuru ve sıcak hava etkili olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN