Zeka artıran nefis akıtma tarifi! Canan Karatay önerdi: Lezzeti kadar faydası da çok

Zeka artıran nefis akıtma tarifi! Canan Karatay önerdi: Lezzeti kadar faydası da çok

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve diyet konularında adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı bir yaşam için doğru beslenmenin önemine vurgu yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ünlü doktor Canan Karatay, zeka artıran nefis akıtma tarifini verdi....

Son yıllarda sağlıklı beslenme konusunda yapılan araştırmalar, geleneksel yöntemlerle hazırlanan gıdaların sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurguluyor. Bu bağlamda, ünlü beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerileri, popülerliğini artırıyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşamın kapılarını aralayan tariflerine bir yenisini daha ekledi. Türk kahvaltı kültürünün vazgeçilmezlerinden olan akıtmanın, Karatay mutfağındaki yorumu hem damak zevkine hitap ediyor hem de sağlığa faydalarıyla ön plana çıkıyor.

thumbs-b-c-3e08070b5163426d5231ad7fbda2353f.jpg

ZEKA ARTIRAN NEFİS AKITMA TARİFİ! CANAN KARATAY ÖNERDİ: LEZZETİ KADAR FAYDASI DA ÇOK

Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez kahvaltılık akıtma tarifini paylaşarak, sağlıklı ve lezzetli bir güne başlamanın ipuçlarını verdi. Geleneksel akıtma tariflerinden farklı olarak, bu tarifte rafine un veya şeker kullanılmıyor. Bunun yerine tam buğday unu, kefir ve zeytinyağı gibi malzemeler tercih ediliyor.

MALZEMELER

1 su bardağı kadar ekşimik suyu ( Süt veya su olabilir)

1/3 su bardağı un

¼ çay kaşığı karbonat

Tereyağı

Kristal kaya tuzu

YAPILIŞI

  • Küçük bir kâse içine un, karbonat ve tuzu koyun, üzerine ekşimik suyunu yavaş yavaş una yedirerek ilave edin. ( Birden koymayın ki fazla sulu olmasın) karıştırın ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapın.
  • Daha sonra yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtın, içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup, üzerine2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtın ve tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırın krep gibi.
  • Altı hafif kızarınca tersyüz edip, üst tarafını da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis edin.
  • Akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir veya ekşimik de servis edebilirsiniz. Nefis kahvaltılık tarifi hazır.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN