2024 felaketle geldi! Önce Karadeniz şimdi Akdeniz... Böyle giderse balığa hasret kalacağız

2024 felaketle geldi! Önce Karadeniz şimdi Akdeniz... Böyle giderse balığa hasret kalacağız

Karadeniz'de başlayan felaket Akdeniz'e de sıçradı. Son yıllar felaketle geçerken, 2024 yılı da felaketle geldi. Uzman isimlere göre, bu gidişatın sonucunda balığa hasret kalabiliriz. İşte korkulan felaket...

Akdeniz'de görülen felaketin tehlike boyutuna ulaştığı paylaşıldı. Uzman isim açıklamalarında, Akdeniz için kritik öneme sahip uyarılarda bulundu. Karadeniz'de görülen felaket şimdi de Akdeniz'i sarmış durumda. İşte Akdeniz'i bekleyen felaket...

2024 YILINDA REKOR KIRDI

İzmir Bakırçay Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, Akdeniz'i işaret ederek tehlikeden bahsetti. Son yıllarda artan küresel ısınmanın etkisiyle deniz sıcaklıklarında da yükselişler görüldü. Akdeniz'de deniz sıcaklığı normalin üzerine yükselirken, 2023 yılında 20,98 dereceyle rekor kırmıştı. 2024 yılındaki Akdeniz'in sıcaklığı ise şubat ayında 21,06 derece ölçülerek yeni bir rekora imza attı. Hava sıcaklıklarındaki aşırı artışın kuraklığı da beraberinde getireceği düşüncesinin yanı sıra Akdeniz sıcaklığının da yeni bir rekor kırması bekleniyor.

75806.jpg

ANORMALLİKLER OLUŞUYOR

Deniz suyu sıcaklıklarında yüksek seviyelere gelindiğini işaret eden Tağıl, Akdeniz'de sıcaklıkların normalin 3 derece üzerinde olduğunu paylaştı. Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz'de anormallikler oluştuğunu açıkladı.

Hava olaylarıyla doğrudan ilişkili olduğu belirtilen yüksek deniz sıcaklıklarının geçtiğimiz yıl görülen El Nino ile güçlendiği açıklandı. La Nina olayının beklendiğini açıklayan Tağıl, bu olayla birlikte Akdeniz sıcaklığının da etkilenebileceğinden bahsetti. La Nina yaşanması halinde deniz sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

75806-2.jpg

EKOSİSTEMİ TEHDİT EDİYOR

Denizlerdeki aşırı ısı sebebiyle, deniz canlıların da etkilenebileceği belirtiliyor. Ekosistemi tehdit eden bu durumun olumsuz etkilerinin olduğunu söyleyen uzman isim, Kızıl Deniz'den gelen istilacı türlerin yayılması ve deniz çaylarının yok olmasına neden olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN