Börekçilerin pastanelerde yok sattığı börek tarifi! Lezzeti Osmanlı'dan geliyor... İşte orijinal küt böreği tarifi

Börekçilerin pastanelerde yok sattığı börek tarifi! Lezzeti Osmanlı'dan geliyor... İşte orijinal küt böreği tarifi

Türk mutfağının en zarif böreklerinden biri olan küt böreği, çıtır çıtır yaprakları ve hafif dokusuyla sofralarımızın vazgeçilmezlerinden. Bu enfes lezzet, her ısırıkta sizi adeta zaman yolculuğuna çıkarıyor. Şimdi, evde kolayca yapabileceğiniz bir küt böreği tarifi ile bu lezzeti yeniden keşfetmeye ne dersiniz?

Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri olan börek, her daim sofraların baş tacı olmuştur. Ancak, börek dünyasında öyle bir tarif var ki, çıtırlığıyla ve lezzetiyle diğerlerinden bir adım öne çıkıyor: Küt böreği. Genellikle börekçilerde veya pastanelerde görmeye alışık olduğumuz bu lezzeti evde denemeniz için gereken malzemeler ve ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

1 çay bardağı yoğurt

2 yumurta

4.5 su bardağı un

200 gr sade yağ

Tuz

kut-boregi-b0dd8cc8-be51-4f59-b087-4d9c14dc482a.webp

YAPILIŞI

  • İlk olarak unu eleyip çukur bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp kabartma tozu, ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurun.
  • Hamuru 20 eşit bezeye ayırın. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına oda ısısında yumuşatılmış sade yağ sürerek üst üste dizin.
  • Bezelerin hepsini oklava yardımıyla yuvarlak bir tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine tekrar sade yağ sürüp rulo şekline sarın.
  • Ruloyu üç parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin. Ruloların kesik kısımlarından bastırıp hamurlara yassı şekil verin.
  • Hazırladığınız hamuru açın ve aralarına sade yağ sürerek tepsiye dizin.
  • En üstteki yufkanın üzerine de yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Küçük dikdörtgen parçalar şeklinde dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serpiştirin.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN