Avustralya’da yapılıyor, sofraya ekmeksiz oturmayan Türkler alıyor! İşte Damper ekmeği tarifi...

Avustralya’da yapılıyor, sofraya ekmeksiz oturmayan Türkler alıyor! İşte Damper ekmeği tarifi...

Avustralya'nın birbirinden farklı lezzetleri Türklerin de ilgisini çekiyor. Çorak topraklarda yetişen ürünlerin karıştırılması ile yapılıyor kamp ateşinde pişirilerek servis ediliyor. Modern sofralara farklı bir tat katan damper ekmeği Avustralya'da bolca satılıyor. İşte damper ekmeği tarifi…

Dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlayan Avustralya, yerel ve basit tatları bir araya getirerek muhteşem lezzetler ortaya çıkarıyor. Lezzetlerden biri de damper ekmeği olarak karşımıza çıkıyor. Avustralya'da geleneksel ekmek çeşidi arasında yer alan damper ekmeği çorak arazide yaşayan çobanlar tarafından uzun yıllar boyunca yapıldı. İşte damper ekmeği tarifi…

DAMPER EKMEĞİ TARİFİ

Malzemeler

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı su

1 su bardağı süt (isteğe bağlı)

Kuru Üzümlü ve Yaban Mersinli Tatlı Ekmek Tarifi

Yapılışı:

  • Büyük bir karıştırma kabında un, tuz, şeker ve kabartma tozunu birleştirin. Su ve sütü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur biraz yapışkan olabilir, bu normaldir.
  • Hamuru top şeklinde yuvarlayın ve hafifçe unlanmış bir yüzeye yerleştirin. Üzerine bir bıçak yardımıyla çapraz şekilde birkaç çizik atın.
  • Geleneksel olarak Damper, kamp ateşinde bir tencere içinde pişirilir. Ancak evde yapmak isterseniz, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirebilirsiniz. Ekmek altın rengini aldığında ve içi piştiğinde hazırdır.
  • Damper ekmeğini dilimleyerek sıcak servis edin. Tereyağı, reçel veya bal ile mükemmel uyum sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN