Youtube, talep edilirse bu videoları 48 saat içinde kaldırıyor! Politika değişikliğine gidildi

Youtube, talep edilirse bu videoları 48 saat içinde kaldırıyor! Politika değişikliğine gidildi

Video paylaşım sitesi Youtube, yapay zeka tarafından üretilen içerikleri etiketlemeye başlamıştı. Fakat bu ay içinde şirket önemli bir politika değişikliğine gitti. İşte detaylar...

Youtube, insanların yüzlerini veya seslerini taklit eden yapay zeka içeriklerinin gizlilik ihlali olarak raporlanmasını sağlayacak yeni bir süreç başlattı. Bu değişiklik özellikle çocuklar, bilgisayara erişimi olmayanlar veya vefat etmiş kişiler gibi özel durumları içerecek şekilde tasarlandı.

Ancak belirtmek gerekir ki Youtube, bir içerik kaldırma talebi yapıldığında içeriği otomatik olarak kaldırmıyor. Şirket, içeriğin yapay zeka tarafından üretilip üretilmediğini, kişiyi tanımlayıp tanımlamadığını ve içeriğin parodi, hiciv veya kamu yararı içerip içermediğini dikkate alarak değerlendirme yapıyor. Ayrıca içeriğin tanınmış bir kişiyi içerip içermediği ve bu kişinin suç faaliyeti, şiddet veya siyasi bir adayı desteklerken gösterip göstermediği gibi faktörleri de inceliyor.

İÇERİK, 48 SAAT İÇİNDE KALDIRILIYOR

Youtube, içeriği yükleyen kişiye 48 saat süre tanıyarak şikayetin sonuçlanmasını bekliyor. İçeriğin kaldırılması durumunda videonun siteden tamamen silinmesi gerektiğini ve içeriğin adı ile kişisel bilgilerinin video başlığı, açıklaması ve etiketlerinden kaldırılacağını belirtiyor.

Webrazzi'de yer alan habere göre, şirketin son politika değişikliği, yapay zeka tarafından üretilen içeriklerin insanların yüzlerini veya seslerini taklit etmesi durumunda gizlilik ihlali olarak raporlanmasını sağlıyor. Bu adım özellikle çocuklar, bilgisayara erişimi olmayanlar veya vefat etmiş kişiler gibi özel durumları koruma amacı taşıyor. Youtube, içeriği kaldırma taleplerini dikkatle değerlendirerek içeriği yükleyen kişinin haklarını da gözetiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN