İphone kullananlara kötü haber! Artık telefonu almak yetmiyor: O uygulamalar ücretli olacak

İphone kullananlara kötü haber! Artık telefonu almak yetmiyor: O uygulamalar ücretli olacak

İphone kullananlara kötü haber geldi. Apple İos 18’le beraber getireceği yeni sistemi duyururken, artık o uygulamalar ücretli olacak. İşte detaylar…

Shift Delete.Net’in aktardığına göre, Apple iPhone, iPad ve Mac için kendi yapay zekası Apple Intelligence hizmetini başlatmaya hazırlanıyor. Başlangıçta ios 18’le ücretsiz sunulacak olan hizmet, uzun süreli olarak abonelik ücreti alarak gelir sağlayacak. Aynı zamanda “Apple Intelligence+” denilen ve ek özellikleri olan bir versiyonun da piyasaya sürülmesi söz konusu. Bu model, iCloud+ gibi bir yapıya sahip olacak ve uzun vadeli kullanımlar için abonelik zorunlu tutulacak.

APPLE İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI

Apple, genelde donanım satışlarından gelirini sağlıyor fakat son zamanlarda iPhone satışları ciddi oranda düşüşte. Bunun yerine servis alanındaki büyüme daha umut verici ve Apple için de önemli bir gelir kaynağı. Uygulama mağazası ile abonelik teklifleriyle büyük gelir sağlayabiliyor. Apple, bu yeni abonelik modeliyle cihaz satışlarındaki yavaşlamasını telafi etmeyi amaçlıyor.

apple-ucretli-abonelige-geciyor-1.jpg

Ancak, iOS 18 ile gelecek olan Apple Intelligence hizmeetinin AB ülkelerinde gecikmeli olarak sunulacağı bilgisi verildi. Apple, söz konusu hizmetin Avrupa rekabet yasalarına şuan tam uymadığını ve bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini aktardı. Bu sene içerisinde AB’de kullanıma sunulması beklenmiyor. Yani Avrupa’daki kullanıcılar bir süre daha bekleyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN