Instagram yasağı yargıya gidiyor: BTK'ya dava

Instagram yasağı yargıya gidiyor: BTK'ya dava

Avukat Hakları Grubu, BTK'nın Instagram'a erişimi engelleme kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Avukat Hakları Grubu, Bilgi Teknolojileri Kurumu'na (BTK) karşı Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Davanın dilekçesinde, Anayasa başta olmak üzere ifade ve basın özgürlüğüne ilişkin ulusal ve ulaslararası mevzuattaki düzenlemelere yer verildi.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ VE YÜRÜTMENİN DURDURULMASI TALEBİ

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Avukat Hakları Grubu, BTK tarafından Instagram'a erişimin engellenmesini sağlayan kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı. Dilekçede, "Sadece toplumun ve devletin olumlu, doğru ya da zararsız gördüğü 'haber' ve 'düşüncelerin' değil, devletin veya halkın bir bölümünün olumsuz ya da yanlış bulduğu, onları rahatsız eden haber ve düşüncelerin de serbestçe ifade edilebilmesi ve bireylerin bu ifadeler nedeniyle herhangi bir yaptırıma tabi tutulmayacağından emin olmaları gerekir" şeklindeki ifadeye yer verildi.

HUKUKA UYGUNLUK VE TEMEL HAKLARIN KORUNMASI

Dava dilekçesinde, BTK'nın Instagram üyeliği bulunan bazı yayıncıların Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında yer alan katalog suçları işlediği gerekçesiyle platformun tamamen erişilemez hale getirilmesinin, Anayasa ile güvence altına alınmış temel hakları ihlal ettiği belirtilerek, yürütmenin durdurulması ve iptali talep edildi. Dilekçede, bu tür bir kararın hukuka uygun olmadığı vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN