Artık herkes evine kat çıkabilecek! Konut sorununa katlı çözüm: O tarihte hayata geçiriyorlar

Artık herkes evine kat çıkabilecek! Konut sorununa katlı çözüm: O tarihte hayata geçiriyorlar

Artık herkes evine kat çıkabilecek! Konut sorununa katlı çözüm geliyor! O tarihten itibaren hayata geçiyor! İşte ayrıntılar...

Almanya İmar Bakanı Klara Geywitz, konut inşaatını teşvik etmek ve bürokrasiyi azaltmak amacıyla kapsamlı bir imar reformu başlattı. Yeni düzenleme, özellikle konut sıkıntısı yaşanan bölgelerde yapılaşmayı kolaylaştırmayı hedefliyor.

İMAR REFORMUNUN ÖNE ÇIKAN YENİLİKLERİ

imar.webp

Reformun en önemli değişikliklerinden biri, konut sorunuyla mücadele eden bölgelerde imar planlarını değiştirmeden mevcut binalara ek kat ve çatı ekleme imkanı sunulacak olması. Bu yenilik, şehirlerdeki yapılaşmayı hızlandırarak daha fazla konutun hayata geçmesini sağlayacak. Ayrıca, ebeveyn arazilerine çocukların ev inşa edebilmesi de düzenlemeye dahil ediliyor. Bu sayede, aile üyelerinin birlikte yaşama imkanları artırılacak.

Geywitz’in önderliğinde hazırlanan imar reformu tasarısının, Eylül ayında onaylanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN