Niğde'de hastane inşaatı krizi: 2025'te açılacağı söylenen hastanenin temeli bile atılmadı

Niğde'de hastane inşaatı krizi: 2025'te açılacağı söylenen hastanenin temeli bile atılmadı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor Fizik Tedavi Hastanesi inşaatının akıbetini ve sürecin ne kadar belirsiz olduğuna dikkat çekti. 2025 yılında bitecek denilen hastanenin temelinin dahi atılamadığını ifade eden Gürer, "Bor Fizik Tedavi Hastanesi, 2023 yılında ihale edildi ve 2025 yılının Şubat ayında tamamlanacağı duyuruldu. Ancak şu anda hastane inşaatında sadece hafriyat yapıldı, temel dahi atılmadı. Yüklenici, ödenek alamadığı gerekçesiyle işi bırakmış durumda" dedi.

2010 yılında hizmete açılan ve 6 Şubat depremi sonrası hasar gören mevcut hastane, yerine yenisinin yapılması için yıkılmıştı. Yeni hastanenin yapım süreci 2020 yılında başlatıldı ve 2021 yılında proje ihalesi yapıldı. 2023 yılı Ocak ayında, 700 milyon TL bedelle ihale edilen hastanenin yapımına başlanacağı belirtilmişti. Ancak inşaat süreci, seçim öncesinde hızlandırılan hafriyat çalışmaları dışında ilerlemedi.

yeni-proje-2.jpg
Yıkılan hastane binası

CHP'li Gürer, "Bor Fizik Tedavi Hastanesi, 2023 yılında ihale edildi ve 2025 yılının Şubat ayında tamamlanacağı duyuruldu. Ancak şu anda hastane inşaatında sadece hafriyat yapıldı, temel dahi atılmadı. Yüklenici, ödenek alamadığı gerekçesiyle işi bırakmış durumda" şeklinde konuştu.

yeni-proje-3.jpg

'HİÇBİR İLERLEME SAĞLANMADI'

İnşaat mühendisi Anıl Güzel, hastane inşaatının durumunu değerlendirdi ve şu bilgileri paylaştı:

“2023 yılında ödenek eksikliği nedeniyle inşaat başlamadı. Seçim öncesi yapılan hafriyat çalışmalarından sonra, hiçbir ilerleme sağlanmadı. Müteahhit firma ödenek alamadığı gerekçesiyle işi bıraktı ve şu anda sahada ne müteahhit ne de yetkili var."

yeni-proje-4.jpg
Hastanenin yapılması için açılan alan

'SÖZLERİN TUTULMASI GEREKİYOR'

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hastane alanında inceleme yaptı. Temel çukuru açılan ve işin durduğu hastanenin bir an önce başlaması gerektiğini, yüzlerce hastanın hastaneyi beklediğini belirtti. Gürer, hastanenin bölge halkı için önem taşıdığını vurgulayarak şöyle konuştu:

yeni-proje-5.jpg
Ömer Fethi Gürer sahada inceleme yaptı

"Hastane inşaatının durumu, bölge halkı ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda büyük endişelere yol açıyor. 2025 yılına kadar bu hastanenin açılması mümkün görünmüyor. Bu sürecin hızlandırılması ve verilen sözlerin tutulması gerekiyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN