Yeni kimliği olanlar dikkat! 15 Ağustos'ta başlıyor: Artık hastanelerde bu özellik kullanılacak

Yeni kimliği olanlar dikkat! 15 Ağustos'ta başlıyor: Artık hastanelerde bu özellik kullanılacak

Yeni kimliğe sahip olanlar dikkat! 15 Ağustos'ta başlıyor: Artık hastanelerde bu özelliği kullanabileceksiniz! İşte ayrıntılar...

15 Ağustos 2024 tarihinde Ankara'da önemli bir teknoloji adımı atılacak. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile entegre edilen Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi, özel sağlık hizmetleri sunan kurumlarda pilot uygulamaya geçirilecek. Bu yenilik, kişisel verilerin korunmasını artırırken, kullanıcı dostu bir deneyim sunmayı hedefliyor.

PİLOT UYGULAMA AYRINTILARI

Elektronik Kimlik Doğrulama Yöntemi'nin pilot uygulaması, Ankara'da seçilen özel sağlık kurumlarında gerçekleştirilecek. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kimlik Doğrulama Hizmet Sağlayıcıları (KDHS) için başvuru sürecini başlatacak ve onaylanan başvurular, kurumun resmi web sitesinde ilan edilecek.

T.C. kimlik kartıyla elektronik kimlik doğrulama sistemiyle ilgili esaslar belirlendi - Başkent - Ankara'nın Gazetesi

Pilot uygulamaya dahil olan sağlık kurumları arasında, Özel Keçiören Hastanesi, Özel Lokman Hekim Hastanesi ve Özel Lösante Çocuk ve Yetişkin Hastanesi gibi önde gelen sağlık merkezleri bulunuyor. Bu hastaneler, yeni sistemin test edileceği başlıca sağlık kurumları olarak öne çıkıyor.

Yeni sistem, kimlik doğrulama süreçlerini hızlandıracak ve daha güvenilir hale getirecek. Kişisel verilerin yüksek güvenlik standartlarına göre korunacağı bu uygulama, kullanıcıların işlemlerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlamalarına olanak tanıyacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN