Instagram'a girmenin basit yolu! VPN indirmenize gerek yok: Bunu yapınca anında açılıyor

Instagram’a erişim engelinin getirilmesinin ardından binlerce kullanıcı erişebilmenin yollarını arıyor. Instagram’a girmek için VPN indirmek istemeyenlere güzel haber! VPN indirmenize gerek yok, bunu yapınca anında açılıyor...

2 Ağustos itibarıyla Türkiye’de Instagram’a erişim engeli getirildi. Uygulamayı kullanamayan binlerce kullanıcı uygulamaya erişmenin yollarını arıyor. VPN değiştirmeden girmek isteyenler için kolay bir yöntem paylaşıldı.

VPN uygulamaları bu noktada yaygın bir çözüm olarak karşımıza çıksa da bazı kullanıcılar VPN indirmeden de Instagram'a erişmek isteyebilir. İşte, telefonunuzun DNS ayarlarını değiştirerek VPN uygulaması indirmeden Instagram'a nasıl girebileceğinize dair adım adım rehber:

VPN İNDİRMEDEN INSTAGRAM'A NASIL GİRERİM?

Adım 1: Telefonunuzda Bağlı Olduğunuz Ağın Ayarlarına Girin

İlk adım olarak, telefonunuzun WiFi ağına bağlı olduğunuzdan emin olun ve ağ ayarlarına girin.

Adım 2: DNS Bölümüne Gelin ve Yeni DNS Ekleyin

Ağ ayarları menüsünde 'DNS' bölümünü bulun. Bu bölümde, mevcut DNS ayarlarınızı değiştirebilir veya yeni bir DNS ekleyebilirsiniz. Yeni bir DNS eklemek için 'Yeni' seçeneğine basın.

Adım 3: 1.1.1.1 Numaralı DNS Bloğunu Ekleyin

Yeni DNS ekleme bölümünde, Cloudflare tarafından sağlanan 1.1.1.1 numaralı DNS bloğunu girin.

Adım 4: WiFi Bağlantısını Kapatıp Açın

DNS ayarlarını değiştirdikten sonra, WiFi bağlantınızı kapatıp tekrar açarak değişikliklerin etkinleşmesini sağlayın. Bu işlem, yeni DNS ayarlarının devreye girmesine yardımcı olacaktır.

Adım 5: Instagram’ı Kullanamaya Başlayın

WiFi bağlantınızı yeniden açtıktan sonra, Instagram uygulamasını açarak platforma erişim sağlamayı deneyin. DNS ayarlarınızı başarıyla değiştirdiyseniz, Instagram'a erişim sağlamanız mümkün olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN