MEB'den okul öncesi eğitim için flaş karar! 81 ilde uygulama geçiliyor

MEB'den okul öncesi eğitim için flaş karar! 81 ilde uygulama geçiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okul öncesi eğitim için flaş karar! 81 ilde uygulamaya geçilecek! İşte MEB'den öğrenciler için yeni adım...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak ve toplumda bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla Ağustos ayında kapsamlı etkinlikler düzenleyecek. Yurt genelinde il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler, okul öncesi eğitimin rolünü ön plana çıkaracak ve aile-çocuk işbirliğini güçlendirecek.

FESTİVAL HAVASINDA EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

MEB, 81 ilde "okul öncesi etkinlikleri" düzenleyecek

Etkinlikler, bir festival havasında organize edilecek. Bu kapsamda, aile ve çocuk etkileşimini teşvik eden sanat ve bilim atölyeleri kurulacak. Çocuklar, geleneksel ve evrensel sanat tekniklerini tanıma ve kendi yaratıcı uygulamalarını yapma fırsatı bulacak. Sanat atölyeleri, çocukların sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanırken, bilim atölyeleri ise merak ve keşif duygularını destekleyecek.

Etkinliklerde ayrıca fiziksel aktivitelerin ön planda olduğu açık hava etkinlikleri düzenlenecek. Geleneksel çocuk oyunlarına da yer verilecek olan şenlikler, çocukların sosyal becerilerini ve fiziksel kapasitelerini geliştirecek.

Şenlikler sırasında, okul öncesi eğitimin önemine dair ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN