Herkes kombileri kapatacak! Emekli ve asgari ücretliye zam yok...500 kiralık fatura o rakama çıkacak

Herkes kombileri kapatacak! Emekli ve asgari ücretliye zam yok...500 kiralık fatura o rakama çıkacak

1 Ağustos itibari ile doğal gaza zam geldi. Söz konusu bu durum vatandaşları ekonomik olarak zorlarken faturaların ne kadar yükseleceği merak konusu oldu. Bu rakamı görenler kombinin önünden bile geçmeye korkacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

1 Ağustos 2024 itibarıyla doğalgaza yapılan yüzde 38’lik artış, konutların doğalgaz faturalarını doğrudan etkileyecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamalara göre, bu artışın tüketiciye yansıyan kısmı yüzde 24,4 olarak belirlendi.

yeni-proje-8.jpg

ZAM, FATURALARA NE KADAR YANSIYACAK?

Yeni düzenlemeyle birlikte, Türkiye genelinde konutlar için doğalgazın 1 metreküp fiyatı ortalama 7,6 TL'den 9,4 TL'ye yükselecek. Bu artışın faturaya olan etkisi ise dikkat çekici. Örneğin, mevcutta 500 TL olan bir doğalgaz faturası, yapılan yüzde 24,4'lük zam ile birlikte 122 TL artarak 622 TL’ye yükselebilecek.

yeni-proje-9.jpg

KAMPANYA SONRASI ZAMLARDAN ENDİŞE EDİLİYOR

1 Mayıs 2024’te sona eren bedava doğalgaz kampanyasının ardından, vatandaşlar son dönemdeki zamlardan şikayetçi. Enflasyon ve geçim sıkıntısının etkisi altında olan birçok kişi, artan doğalgaz faturaları nedeniyle yaşam standartlarının olumsuz etkileneceğinden endişe duyuyor. Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda bu duruma karşı tepkiler giderek büyüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN