Instagram'a neden erişim engeli geldi? Milyonlarca kişi merak ediyordu: Nedeni ortaya çıktı

Instagram'a neden erişim engeli geldi? Milyonlarca kişi merak ediyordu: Nedeni ortaya çıktı

Sabah saatlerinde başlayan erişim engeli milyonları meraklandırdı. Peki, Instagram'a neden erişim engeli geldi. Konu hakkında birçok iddia ortaya atılırken, nedeni ortaya çıktı. İşte nedeni...

Sosyal medya platformlarının en önde gelen ismi Instagram, sabah saatlerinde erişime kapatıldı. Türkiye'de şok etkisi oluşturan olayın ardından nedeni ortaya çıktı. BTK yetkililerinden edinilen bilgiye göre sebebi belli oldu. İşte kapatılma nedeni...

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

Milyonlarca Instagram kullanıcısı sabah saatlerinde platforma girmeye çalışırken şok geçirdi. Sosyal medya platformuna girmediği gibi, birçok haberde kapatılma iddiaları yer aldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar üzerine erişim engeli getirilen Instagram'ın neden kapatıldığı ortaya çıktı.

son-dakika-turkiyede-instagrama-erisim-engeli-getirildi-instagrama-ne-oldu-neden-instagrama-giremiyorum-eafl.webp

KAPATILMA NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

BTK'nın açıklamasına göre, 2 Ağustos Cuma sabahı itibariyle Instagram platformuna erişim engeli getirildi. Erişim engeli, "instagram.com, 02/08/2024 tarihli 490.05.01.2024.-608983 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” sözleriyle başladı. Mediascope'un BTK yetkililerinden edindiği bilgilere göre, "Atatürk’e hakaret”, “kumara ve uyuşturucuya yönlendirme”, “çocuğa yönelik cinsel istismar” ve benzeri katalog suçlar nedeniyle erişim engeli getirildi.

239943227-1722578483.webp

KATALOG SUÇLAR NEDİR?

Katalog suçlar, genellikle suçları sınıflandırırken kullanılan bir terimdir. Türkiye'deki hukuk sisteminde, katalog suçlar, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) belirlenen ve daha ağır cezalarla sonuçlanan suçları ifade eder. Bu suçlar, genellikle toplumu ciddi şekilde etkileyen veya toplumda büyük infial yaratan suçlar olarak kabul edilir. Katalog suçlar şunları içerebilir:

  1. Cinayet: İnsan öldürme suçları.
  2. Cinsel suçlar: Cinsel saldırı, tecavüz gibi suçlar.
  3. Uyuşturucu kaçakçılığı: Uyuşturucu madde üretimi, ticareti veya bulundurulması.
  4. Hırsızlık ve soygun: Mal varlığına yönelik ciddi suçlar.
  5. Organize suçlar: Suç örgütleri tarafından işlenen suçlar.

Katalog suçlar, özellikle ağır cezalar gerektiren suçlar arasında yer alır ve bu suçlar hakkında uygulanan cezalar genellikle diğer suçlardan daha ağırdır. Bu sınıflandırma, adalet sisteminin belirli suç türlerine daha fazla dikkat etmesini ve bu suçlara karşı daha sert cezalar uygulamasını amaçlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN