Bir dönem daha sona erdi! Microsoft, Xbox 360 sunucularının fişini çekiyor

Bir dönem daha sona erdi! Microsoft, Xbox 360 sunucularının fişini çekiyor

Oyun dünyasında bir dönem daha sona eriyor! Microsoft, Xbox 360 sunucularının fişini çekme kararı aldı! Artık aramızda olmayacak...

Oyun konsolu pazarının liderlerinden Microsoft, Xbox Game Pass ile büyük bir başarı yakalarken, eski nesil konsollara olan desteğini de sonlandırmaya hazırlanıyor. Şirket, Xbox 360 sunucularını kapatma kararı aldı. İşte detaylar...

XBOX 360 DİJİTAL MAĞAZASI TARİHE KARIŞIYOR

resim-2024-07-12-131351622.png

Microsoft, geçen yıl Xbox 360 Store’un kapanacağını duyurmuştu ancak kesin bir tarih verilmemişti. Şimdi ise yapılan son açıklamaya göre, 29 Temmuz 2024 tarihinde hem Xbox 360 mağazası hem de Xbox 360 Marketplace web sitesi kapatılacak. Bu tarihten sonra, Xbox 360 konsolunda oyun ve DLC gibi dijital içerikler artık satın alınamayacak.

ESKİ OYUNLAR VE FİLMLER GÜVENDE

Xbox One veya Series X/S konsollarında bulunan eski oyunlar ve film satın alımları ise hala güvenli olacak. Ayrıca, Xbox 360 için fiziksel oyun kopyaları kullanılmaya devam edilecek. Bu karar, dijital içeriklere erişim sağlamak isteyen kullanıcılar için önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

XBOX 360’IN TARİHÇESİ VE BAŞARILARI

Xbox 360, Microsoft'un piyasaya sürdüğü ikinci konsol olarak büyük bir başarı elde etti ve markanın geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmasını sağladı. Çok oyunculu oyunlara odaklanması ve Kinect ile popüler hale gelen Xbox 360, aynı zamanda teknik sorunlarıyla da biliniyordu, özellikle 3 kırmızı ışık hatası ile birçok kullanıcının başını ağrıttı.

resim-2024-07-12-131428263.png

ODAĞINI YENİ NESİL KONSOLLARA YÖNLENDİRECEK

Microsoft'un bu kararı, Xbox Series konsolları ve PC'ye olan odağını artırma stratejisiyle uyumlu. Şirket, Game Pass hizmetini büyütmeye devam ederken, eski nesil konsolların desteğini yavaş yavaş sona erdiriyor. Microsoft, Game Pass Ultimate abonelik fiyatını 209 TL'den 309 TL'ye, PC ve Core sürümlerini ise sırasıyla 209 TL ve 175 TL olarak güncelledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN