Adli kontrolle serbest bırakılan Telegram CEO'su Durov’dan ilk açıklama: Kullanıcıların suçlarından ben mesul değilim

Adli kontrolle serbest bırakılan Telegram CEO'su Durov’dan ilk açıklama: Kullanıcıların suçlarından ben mesul değilim

Fransa'da tutuklanmasına ilişkin ilk kez konuşan Telegram CEO’su Pavel Durov, "akıllı telefon öncesi döneme ait yasalara" işaret ederek platformdaki kullanıcıların işlediği suçlardan kendisinin sorumlu tutulmasının yanlış olduğunu söyledi.

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Fransa’da gözaltına alınmasının ardından yaptığı açıklamada, süreci “şaşırtıcı” olarak nitelendirdi ve kendisinin platformdaki kullanıcıların işlediği suçlardan sorumlu tutulmasının yanlış olduğunu söyledi. Geçtiğimiz ay Paris’e geldikten sonra dört gün boyunca polis tarafından sorgulandığını belirten Durov, Fransız yetkililerin Telegram üzerinden yasa dışı faaliyetlere yanıt alamadıkları için kendisini şahsen sorumlu tutmayı düşündüklerini söyledi.

‘BİR YÖNETİCİYİ SUÇLARDAN SORUMLU TUTMAK YANLIŞ’

Telegram’ın Avrupa Birliği’nde (AB) resmi bir temsilcisi olduğunu ve AB’nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini hatırlatan Durov, Fransız yetkililerin kendisine ulaşmak için birçok seçeneklerinin olduğunu ifade etti. CEO, "Bir platform yöneticisini kullanıcılarının işlediği suçlardan dolayı sorumlu tutmak ve bunu akıllı telefon öncesi döneme ait yasalarla yapmak yanlış bir yaklaşımdır." dedi.

‘TELEGRAM İLKELERİYLE UYUŞMAYAN PAZARI TERK EDEBİLİR’

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Durov, teknoloji inşa etmenin halihazırda kolay bir süreç olmadığını vurgulayarak, "Hiçbir yenilikçi, bu araçların kötüye kullanılmasından kişisel olarak sorumlu tutulabileceklerini bilerek yeni araçlar üretemez." ifadesine yer verdi.

yeni-proje-4-001.jpg

Durov, daha önce Telegram’dan şifreleme anahtarlarını talep eden İran’a ve Rusya’ya olumsuz dönüş yaptıkları için Telegram’ın bu ülkelerde yasaklandığını belirterek, Telegram’ın ilkeleriyle uyuşmayan pazarları terk edebileceğini söyledi. Aynı zamanda Telegram’ı kullanan kişi sayısının 950 milyona ulaşmasının suçlular tarafından suiistimal edilebilme ihtimalini arttırdığının altını çizdi.

Durov, "Umarım ağustos ayında yaşanan olaylar, Telegram'ı ve bir bütün olarak sosyal ağ endüstrisini daha güvenli ve daha güçlü hale getirecektir." yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havalimanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınan Durov, Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle sorgulanmıştı. Paris Savcılığı, hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov’un 96 saatlik gözaltı süresinin ardından 28 Ağustos’ta mahkemeye çıkarıldığını ve 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, tutuksuz yargılanacağını ve Fransa’dan çıkış yasağı getirildiğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN