Kilosu pazarda 250 lira! Ordulular fındığı bıraktı, bunu topluyor: Turşu yapmak isteyenler talep yağdırdı

Kilosu pazarda 250 lira! Ordulular fındığı bıraktı, bunu topluyor: Turşu yapmak isteyenler talep yağdırdı

Ordu’da yaşayan vatandaşları fındık sezonunu kapatır kapatmaz soluğu dağlarda aldı. Topladıkları bu ürünle kışa hazırlanırken turşu yapmak isteyenler tarafından talep yağdı. İşte detaylar…

Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen ve yöresel lezzetlerden biri olan tirmit mantarları, bu sezon pazarlarda dikkat çekiyor. Kış hazırlıkları yapan yerel halk, özellikle turşu yapmak amacıyla tirmit alımında büyük bir artış gösterdi. Kendi benzersiz kokusu ve lezzetiyle sofralarda yerini alan tirmit, Ordu’nun vazgeçilmez ürünleri arasında sayılıyor.

yeni-proje-7-001.jpg

YAĞIŞLAR FİYATLARI ETKİLEDİ

Son haftalarda kilogramı 350 liradan satılan tavuk ve fındık tirmiti, bölgedeki yağışların ardından bollaşmasıyla birlikte 250 liraya düştü. Ancak, satıcılar, bahçelerde kullanılan kimyasal ilaçların tirmitin yetişme oranını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Bu durum, tirmitin fiyatlarının geçmiş yıllara göre bir nebze yüksek kalmasına neden oldu.

yeni-proje-8.jpg

KADINLAR TIRMİT SATIŞINA YÖNELDİ

Altınordu ilçesindeki tezgahlarda tirmit satan kadınlar, yüksek kesimlerde zor şartlar altında toplanan mantarların büyük bir talep gördüğünü ifade ediyor. Bu aylarda özellikle turşu yapmak isteyenlerin fazla talep gösterdiğini söyleyen satıcılar, “Tirmitler genellikle kavurma olarak tüketiliyor. Ancak insanlar, turşusunu kurup dondurucularda muhafaza ediyor. Yazın gurbetçiler de bu mantara ilgi gösteriyor” dediler.

yeni-proje-9.jpg

SOFRALARIN YENİ GÖZDESİ

Kış aylarına hazırlık olarak, tirmit mantarlarının turşusu, kavurması ve mıhlaması yapılmakta. Doğal ve organik bir lezzet arayanların tercihi olan tirmit, bu sezon Ordu’nun pazarı için adeta bir yıldız haline geldi. Sofralarda yer bulmak için mücadele eden tirmit, hem lezzeti hem de sağlıklı yapısıyla dikkat çekiyor. Orduluların fındığı bir kenara bırakıp tirmit toplamaya yönelmesi, bu yöresel ürünün kıymetini bir kez daha gözler önüne serdi.

yeni-proje-10.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN