Müftülük yapamadı, camiye İBB el attı

Müftülük yapamadı, camiye İBB el attı

İBB, Bayrampaşa Müftülüğünün geçen yıl temelini attığı ancak yapımını sürdüremediği caminin inşasını üstlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bayrampaşa Müftülüğünün geçen yıl temelini attığı ancak yapımını sürdüremediği caminin yapımını üstlendi. İBB ile Bayrampaşa Kaymakamlığı ve Müftülüğü arasında imzalanan üçlü protokol Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi.

Bayrampaşa Müftülüğü ile “Bayrampaşa Yorum Camii Ve Kur’an Kursu Yaptırma Yaşatma Ve Hizmet Derneği” arasında yapılan protokolle geçen yıl temeli atılan ancak, temel atıldıktan sonra inşaatı duran camiyle ilgili teklif, İBB Meclisi’nin ekim ayı gündemine alındı. Teklifle temel seviyesinde inşaatı duran, “Bayrampaşa Yorum Evler Camii” inşaatı İBB tarafından yapılacak. Temel seviyesinde kalan cami alanına asılan tabelalara, “Hayırsever Vatandaşlarımızın Cami İnşaatına Başlamamız İçin Yardımlarını Bekliyoruz. Haydi, bir tuğla da sen koy” yazılarak parasal yardım toplanılmaya çalışılmıştı.

HAZİNEYE AİT ARSA MÜFTÜLÜĞE TAHSİSLİ

Mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait ancak Bayrampaşa Müftülüğüne tahsisli, 2 bin 478 metrekarelik Sağmalcılardaki arazi üzerine İBB tarafından yapılacak cami için yeni bir protokol hazırlandı. Teklif ekinde yer alan ve İBB Başkanlığı adına Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, Bayarampaşa Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile Bayrampaşa Müftüsü Recep Eren’in imzasını taşıyan protokole göre, Cami, Kur’an Kursu ve peyzaj alanları, yapımı tamamlandıktan sonra Müftülüğe devredilecek.

“Yapı ruhsatı alınarak caminin yapımına başlanılmış ancak betonarme temel imalatı sonrasında imalatlar durmuştur” tespiti yapılan protokolün 8. Maddesinde ise şöyle denildi:

“Bu protokol; Müftülük ile Bayrampaşa Yorum Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma Yaşatma ve Hizmet Derneği arasında 23.11.2023 tarihinde imzalanan protokolün iptali ve meclis kararı alınıp taraflarca imzalanmasına müteakip yürürlüğe girer.”

CHP’DEN CAMİ İÇİN TEŞEKKÜR

Söz konusu teklifin kabul edilmesi üzerine, CHP’li Meclis üyesi ve aynı zamanda Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı olan Atilla Özen kısa bir konuşma yaptı Özen şunları söyledi:

“Yerel imkanlarla, uzun zamandır temelini atıp da inşaatına başlanılamayan, Bayrampaşa Yorum İstanbul Camii Yapım İşi’nin Büyükşehir Belediyemizce üstlenilmesinden ve meclisimizin buna oy birliği ile karar vermesinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN