GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

  1. İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ

Gaziantep İl sınırları içerisinde ihale dokümanlarında belirtilen ilçe, cadde, bulvar ve sokaklarda, adı, yeri, yönü, yerleşim şekli, araç sayısı belirtilen parkomat alanlarının işletilmesi işi.

  1. İŞİN SÜRESİ:

İdare tarafından işletmeciye yapılacak işyeri teslim tarihinden itibaren 36 (otuz altı) aydır.

  1. MUHAMMEN BEDEL:

UYGULANACAK FİYAT TARİFESİ

PARKOMAT ARAÇ SAYISI

GÜNLÜK ORTALAMA ÇALIŞMA SAATİ

* İlk 15 dakika ücretsiz

* 0-1 saat arası 20 TL

* 1-2 saat arası 40 TL

*2-3 saat arası 60 TL

*3-4 saat arası 80 TL

*Gün boyu 100 TL

1462

11

İhale konusu işin muhammen bedeli aylık 736.599,46 TL olmak üzere, 36 aylık toplam muhammen bedel 26.517.580,56 TL‘dir.

Sözleşme süresince İdare tarafından fiyat tarifesinde değişiklik yapılması, araç eksiltme artırma veya yeni alanlar eklenmesi halinde kira bedeli Belediye Encümeni tarafından güncellenecektir.

  1. İHALENİN YAPILIŞ ŞEKLİ:

İhale konusu iş, 2886 Sayılı Devlet İhale Yasasının 35. Maddesinin (a) fıkrası gereğince Kapalı Teklif Usulü Artırma suretiyle yapılacaktır.

  1. İHALE ŞARTNAMESİNİN TEMİNİ ve BEDELİ: a)İhaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişiler ihaleye ait şartnameyi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin web adresinden (https://www.gaziantep.bel.tr/tr/ihaleler) temin edeceklerdir. Çıktısı alınan şartname, ihaleye teklif vermeye yetkili kişi tarafından imzalanarak teklif zarfına konulacaktır. b)İhale şartname bedeli 500,00-TL olup, bu bedel Türkiye Vakıflar Bankası Şehitkamil Şubesi nezdindeki Belediyemize ait TR63 0001 5001 5800 7325 3734 30 iban nolu hesabına yatırılacaktır. Şartname bedeli iade edilmeyecektir.
  2. GEÇİCİ TEMİNAT MİKTARI:

Bu işe ait geçici teminat tutarı 795.527,42.-TL ’dir. İhaleye girecek gerçek veya tüzel kişiler geçici teminatı, Türkiye Vakıflar Bankası Şehitkamil Şubesi nezdindeki Belediyemize ait TR63 0001 5001 5800 7325 3734 30 iban nolu hesabına yatıracaklardır.

  1. İHALENİN SAATİ, YERİ ve EVRAKLARIN TESLİM SÜRESİ: a)Söz konusu ihale 30.10.2024 Çarşamba günü saat 15:00’da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonunca (Encümence) yapılacaktır. b)İhaleye iştirak edecekler hazırlayacakları tekliflerini, aşağıda istenilen belgelerle birlikte İhale İşleri Şube Müdürlüğüne 30.10.2024 Çarşamba günü saat 12.00’a kadar sıra alındılar karşılığında vermeleri gerekmektedir.
  2. İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI:

Teklifler aşağıdaki bilgi ve Belgeleri içerecek şekilde hazırlanacaktır.

A. İÇ ZARF

Teklif mektubundan oluşur. Teklif Mektubu, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişilerce veya kanuni vekillerince imzalanacak ve bu teklifte şartname ve eklerinin aynen kabul edildiği belirtilecektir. Teklifler hem rakamla hem de yazıyla açık olarak yazılacaktır. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti ve düzeltme bulunan teklifler reddedilecektir.

Teklif mektubu bir zarf (iç zarf) içerisine konulup kapatıldıktan sonra zarf üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olan açık adresi yazılacaktır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanacak ve mühürlenecektir.

B. DIŞ ZARF

Dış zarf aşağıdaki bilgi ve belgeleri içerir,

a) Teklif mektubunu içeren iç zarf,

b) Gerçek kişiler için Türkiye’de kanuni ikametgâhı olduğuna dair belge (Nüfus Müdürlüğü’nden veya e-Devlet ‘ten temin edilecek),

c) Tebligat için Türkiye sınırları içerisinde adres göstermesi ve telefon numarası bildirmesi,

ç) Tüzel kişiliğin Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge (İhale tarihinin olduğu yıla ait olacak)

d) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi

e) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri,

f) Vekâleten ihaleye katılan kişinin, istekli adına ihaleye katılabileceğine ilişkin noter tasdikli vekâletname ile imza sirküsü,

g) İstekli tarafından her sayfası imzalanmış onaylanmış şartname ve ekleri

ğ) Şartnamenin satın alındığına dair makbuzun aslı,

h) Şartnamede belirtilen geçici teminatın ödendiğine dair makbuz veya limit dahili banka teminat mektubu,

i) Gaziantep Büyükşehir Belediyesine borcu olmadığına dair belge (İhale ilan tarihinden sonra alınmış olacak)

j) İsteklinin İhale ilan tarihinden önce en az 3 yıllık otopark veya parkomat işletmeciliği yapmış olması gereklidir. (Buna ilişkin deneyimini gösterir resmi belge sunulması gereklidir.)

k) İsteklinin İhale ilan tarihinden önce otopark veya parkomat işleticiliği alanlarında en az 1000 araç kapasitesi ile işletmecilik deneyimlerinin bulunması gereklidir. (Buna ilişkin deneyimini gösterir resmi belge sunulması gereklidir.)

Yukarıdaki j. ve k. maddelerinde belirtilen bu şartların birlikte sağlanması benzer iş olarak kabul edilecektir. İstekli ihaleye girerken ilgili belgeleri sunacaktır.

l) Araç park tahsilatı nakit yapılmayacaktır. Bu sebeple kurulacak sistem; elektronik ödeme sistemi olacak olup kredi kartları, banka kartları ve Gaziantep ilinde kullanılan toplu taşıma kartları (Yazılım, Belediyenin toplu taşıma ödeme sistemi ile uyumlu olacak özellikte) v.b. ödeme sistemleri ile entegre olacak ve güvenli ödeme yapılacak özellikte olacaktır. İstekli ihaleye girerken bu şartları sağlayabileceğini belirten taahhütname sunacaktır.

C) DIŞ ZARFIN KAPATILMASI

Yukarıda belirtilen belgeler ve iç zarf bir zarfa konarak kapatılacaktır. Bu zarfın üzerine isteklinin adı-soyadı ve açık adresi ve teklifi ne ile ilgili olduğu yazılarak kapatılacaktır. İç zarfta olduğu gibi dış zarfında yapıştırılan yerinin mühürlenip imzalanması gerekmektedir.

İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.

#ilangovtr BASIN NO: ILN02106729