İzmir’de film ve müziğin dansına sayılı gün

İzmir’de film ve müziğin dansına sayılı gün

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB), 30 Ekim-3 Kasım’da Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle 4. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali düzenleyecek.

6 kıta, 30 ülkeden 60’a yakın filmin gösterileceği, ulusal ve uluslararası yapımların yarışacağı festivalin basın toplantısında konuşan İZBB Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir’e bir sinema ve müzik festivali yakışıyor” dedi. Festival Direktörü Vecdi Sayar da “Artık dünyada 3-4 büyük festival dışında tematik festivaller öne çıkıyor. İzmir için müzik temasının çok doğru olacağını düşünmüştük.

Müzik, İzmir’in dokusunda var. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, dünyada ilgi çeken festivallerden biri. Programın niteliği ile öne çıkan, nitelikli filmlerin gösterileceği bir festivali ilk 3 yılımızda başardık” diye konuştu.

Ulusal Yarışma Jüri Başkanı Reis Çelik ise “Bu festivalin yakın tarihte dünyanın en iyi festivalleri sıralamasına gireceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Festival bu yıl İstinyePark Teras Renk Sinemaları, Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat Merkezi ve İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda gerçekleşecek. Detaylı bilgiler ‘kultursanat.izmir.bel.tr’ adresinden incelenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN