Bahar Hacıbektaşoğlu'nun 'yasaklı' oyunu yeniden sahnede

Bahar Hacıbektaşoğlu'nun 'yasaklı' oyunu yeniden sahnede

Oyuncu Bahar Hacıbektaşoğlu'nun 6 kez Türkiye'nin vergi rekortmeni olan genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın hayatından bir kesit anlatan 'Manukyan' oyunu sahneye dönüyor. Daha önce hedef gösterilerek Alanya'da yasaklanan oyun bu kez Antalya Gazipaşa'da kadınlar için ücretsiz olarak sahnelenecek.

KARAR

Oyuncu Bahar Hacıbektaşoğlu'nun gizemli hayatı her dönem merak konusu, 6 kez Türkiye'nin vergi rekortmeni olan genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın hayatından bir kesit anlatan 'Manukyan' oyunu sahneye dönüyor. Daha önce hedef gösterilerek Alanya'da yasaklanan oyun bu kez Antalya Gazipaşa'da kadınlar için ücretsiz olarak sahnelenecek.

Matild Manukyan’ın hikâyesini ölümünden yıllar sonra tiyatro sahnesine taşıyan Hacıbektaşoğlu’nun Manukyan'ı 21 Ekim Pazartesi günü saat 20.30'da ABB Gazipaşa Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluşacak.
Alanya Belediyesi’nin MHP’li yönetimi, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 20 Şubat 2023 tarihinde Matild Manukyan’ın hayatının anlatıldığı 'Manukyan' oyununu kaldırmıştı. Oyunun yazarı ve oyuncusu Hacıbektaşoğlu, bu karara karşı destek olanlara ithafen oyunu bu kez sadece kadınlara oynayacağını belirtti.
Hacıbektaşoğlu’nun hem gerçeklere dayanan hem de hayal gücünden beslenerek yazdığı tek kişilik performansı 2 Kasım'da da Sahne Joker'de İstanbul'da tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN