Picasso'ya çorbalı saldırı müze girişine 'uçak protokolü' getirdi

Picasso'ya çorbalı saldırı müze girişine 'uçak protokolü' getirdi

İklim protestocularının dünyanın saygın müzelerindeki sanat eserlerine ‘çorbalı eylem’leri son buluyor.

Son beş ay boyunca Vincent van Gogh’un ‘Ayçiçekleri’, John Constable’ın ‘The Hay Wain’ ve Diego Velazquez’in ‘Rokeby Venus’ adlı eserleri protestocuların domates çorbası gibi sıvılarla saldırısına uğrayan National Gallery yönetimi bundan sonra ziyaretçilerin içeriye sıvıyla girmelerini yasakladı.

Londra’daki müzeden yapılan açıklamaya göre artık sıvı maddelerle içeriye girmek yasak. Karara göre bebek maması, sağılmış süt ve reçeteli ilaçlar dışındaki sıvılarla müzeye girilemeyecek. National Gallery tarafından yapılan açıklamada kararın cuma gününden itibaren yürürlükte olacağı duyuruldu.

National Gallery yönetimi bundan sonra ziyaretçilerin müzeye mümkün mertebe az eşyayla gelmeleri tavsiyesinde bulunarak alınan bu karardan ötürü üzgün olduklarını da duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN