İBB tüm ilçeleri geziyor, tamamen ücretsiz hizmet veriyor! İçinde her şey var: Kimsenin cebinden 5 kuruş çıkmıyor

İBB tüm ilçeleri geziyor, tamamen ücretsiz hizmet veriyor! İçinde her şey var: Kimsenin cebinden 5 kuruş çıkmıyor

Sosyal sorumluluk projelerine önem veren İBB bu projesi ile vatandaşa tamamen ücretsiz hizmet veriyor. Kentin tüm ilçelerinde başlayan hizmet ile kimsenin cebinden 5 kuruş çıkmıyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), dezavantajlı mahallelere sıcak yemek ulaştırmak amacıyla hayata geçirdiği Gezici Aşevi projesi ile önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Bu proje, sosyal yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların temel gıda gereksinimlerini karşılamak için tasarlandı.

GEZİCİ AŞEVİ İSTANBUL YOLLARINDA

31 Ocak 2024 tarihinde yola çıkan Gezici Aşevi araçları, ilk iki gün içerisinde 3 farklı ilçede toplam 12 noktada sıcak yemek ve çorba dağıtarak, yaklaşık 15.000 İstanbulluya ulaşmayı başardı. İBB, bu mobil aşevleri ile sadece günlük yemek ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda özel ve dinî günlerde lokma, kandil simidi ve aşure ikramı da gerçekleştirecek. Bununla birlikte, okul beslenme desteği hizmetleri de sunulacak.

ibb-gezici-asevi-1.jpg

1 YILDA 1 MİLYON PAKET SICAK YEMEK

İBB, Gezici Aşevi projesi kapsamında 2024 yılı boyunca toplamda 1 milyon paket sıcak yemek, 1,5 milyon paket çorba, 900.000 okul beslenme paketi, 50.000 paket kumanya, 50.000 paket lokma, 50.000 paket kandil simidi ve 50.000 paket aşure dağıtmayı hedefliyor. 2024 sonuna kadar, 6 mobil Gezici Aşevi aracı ile İstanbullulara sıcak yemek ulaştırılması planlanıyor.

ibb-gezici-asevi-2.jpg

TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİYOR

Bu projeyle birlikte İBB, ihtiyaç sahiplerinin temel gıda gereksinimlerini karşılayarak toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor. Gezici Aşevi, hem gıda yardımı hem de sosyal destek sağlayarak İstanbul'daki dezavantajlı grupların yaşam standartlarını artırmayı hedefliyor.

ibb-gezici-asevi-3.jpg

İstanbul’un her noktasına ulaşmayı planlayan Gezici Aşevi projesi, İBB’nin sosyal hizmet alanındaki kararlılığını ve duyarlılığını gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN