Norveç’ten değil Türkiye’den çıkıyor tadına doyum olmuyor! Denizlerin gözdesine talep yağıyor: Devlet %50 hibe veriyor

Norveç’ten değil Türkiye’den çıkıyor tadına doyum olmuyor! Denizlerin gözdesine talep yağıyor: Devlet %50 hibe veriyor

Bu somonlar Norveç’ten değil Türkiye’den çıkıyor tadına doyum olmuyor. Samsun’da avlanan denizlerin gözdesine talep yağarken, somon yetiştiricilerine devlet %50 hibe veriyor…

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla önemli bir programı hayata geçiriyor. "Kırsal Kalkınma Destekleri Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Projeleri" çerçevesinde, Samsun’da tarımsal sanayiye yatırım yapmak isteyen 13 yatırımcının projeleri kabul edildi. Bu projeler, bölgedeki tarımsal üretimi ve su ürünleri sektörünü güçlendirmeyi hedefliyor.

DEVLETTEN YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ

Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen program çerçevesinde, belgelerini tamamlayan yatırımcılarla hibe sözleşmeleri imzalanmaya devam ediyor. Özellikle su ürünleri alanında yatırım yapmak isteyen bir özel şirket, bakanlık tarafından başvurusu kabul edilerek yüzde 50 hibe desteği programına alındı. İmza töreninde, Bakanlık adına İl Müdürü İbrahim Sağlam ve şirket yetkilisi karşılıklı olarak hibe sözleşmesini imzaladı.

samsunda-turk-somonu-uretimi-1.jpg

TÜRK SOMONU ÜRETİMİNDE DÜNYA MARKASI

İmza töreninde konuşan İl Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun’un su ürünleri sektöründeki önemine değindi. Sağlam, "İlimiz, ülkemiz genelinde gerek yetiştiricilik gerekse su ürünleri sanayisi açısından önemli bir yere sahip. Bölgemiz özellikle Türk somonu üretiminde bir dünya markası haline geldi. Her geçen gün önemi artan bu sektörün sanayi alt yapısının güçlendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle su ürünleri yetiştiriciliği tesisinde gerçekleştirilecek teknoloji yenileme ve modernizasyon projesi, ilimize, bölgemize ve dünya su ürünleri sektörüne önemli katkılar sağlayacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN