Vestel Manisa Yarı Maratonu öncesinde Sağlıklı Yaşam Konferansı verildi

Vestel Manisa Yarı Maratonu öncesinde Sağlıklı Yaşam Konferansı verildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel iş birliğiyle, 19-20 Ekimde düzenlenecek olan Vestel Manisa Yarı Maratonu öncesinde, sağlıklı yaşamın önemi vurgulandı. Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, sporun ve sağlıklı beslenmenin insan sağlığı üzerindeki etkileri katılımcılara aktarıldı.

Vestel Manisa Yarı Maratonu kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Kültür Merkezinde "Sağlıklı Adımlar At" konulu konferans verildi. Doç. Dr. Erkan Günay ve Dr. Dilay Açıl tarafından verilen konferansta, düzenli egzersizin özellikle kanser, obezite, demans gibi günümüzün önemli sağlık sorunlarına karşı koruyucu etkileri detaylı bir şekilde anlatıldı. Katılımcılara, egzersizin sadece fiziksel sağlığı değil, aynı zamanda zihinsel sağlığı da olumlu yönde etkilediği vurgulandı. Dr. Dilay Açıl ise konuşmasında, bebeklik döneminden yaşlılığa kadar her yaş grubunun beslenme ihtiyaçlarına değindi. Özellikle kronik hastalıkların önlenmesinde sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan Açıl, katılımcılara doğru beslenme alışkanlıkları konusunda önemli önerilerde bulundu.

Katılımcılara Adım Sayar Hediye Edildi

Vestel Manisa Yarı Maratonu'nun sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda halkın sağlık bilincinin artırılmasına yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olduğu belirtildi. Konferansla, maraton öncesi katılımcıların hem fiziksel hem de mental olarak hazırlanmaları amaçlandı.

Konferans sonunda tüm katılımcılara adımsayar hediye edildi. Böylece katılımcıların günlük adım sayılarını takip etmeleri ve daha aktif bir yaşam sürmeleri teşvik edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN