Bu altınları alanlar yatırımım var demesin! Kâr değil zarar ettiriyor: Kuyumcular üzerine basa basa anlattı

Bu altınları alanlar yatırımım var demesin! Kâr değil zarar ettiriyor: Kuyumcular üzerine basa basa anlattı

Bu altınları alanlar yatırımım var demesin! Öyle ki bunlar kâr değil zarar ettiriyor… Peki neden mi? İşte, kuyumcuların üzerine basa basa anlattığı o tehlike…

Son dönemlerde, binlerce liralık mücevher alışverişleri internet üzerinden yapılmaya başlandı. Ancak, kuyumcular bu alışverişlerin beraberinde getirdiği bazı riskler konusunda vatandaşları uyarıyor. Özellikle ucuz altın yanılgısına kapılmamaları gerektiği vurgulanıyor.

İNTERNETTE SAHTE ALTIN TEHLİKESİ

İnternet üzerinden alınan mücevherlerin sahte, gramajı ve ayarı düşük olabileceği konusunda bilgi veren Kuyumcu Ahmet Güney, şunları söyledi: “Günümüzde hemen her şeyi internetten almaya başladık. Altın, mücevher, çeyrek ve diğer ürünler için internet alışverişi artık bir alışkanlık haline geldi. Ancak, altın almanın bazı handikapları var. Özellikle çok ucuza satılan altınlarla karşılaştığımızda, bu altınların aslında gerçek değeri yansıtmadığı ve dolayısıyla zarar edebileceğimiz gerçeğini göz ardı etmemeliyiz.”

internetten-sahte-altin-satisina-dikkat-1.jpg

Güney, internette ucuz fiyatlarla karşılaşmanın yanıltıcı olabileceğini belirterek, “İnsanlar ucuza altın aldıklarını düşünürken, aslında ayarı ve gramajı düşük veya sahte ürünler alabiliyorlar.” dedi.

YATIRIMCIYI ZARARA UĞRATIYOR

İnternet üzerinden mücevher alışverişlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise firmanın fiziki bir satış noktasının olup olmadığı. Sarraf Güney, “İnternetten mücevher alırken, satışı yapan firmanın fiziki bir satış noktasının veya mağazasının olup olmadığını mutlaka kontrol etmeliyiz. Aksi halde, aldığımız ürünlerde bir arıza veya eksiklik olduğunda başvurabileceğimiz bir yerimiz olmayacak ve bu durum bizi mağdur edebilir.” uyarısında bulundu.

Güney, internetten alınan altınların ayarıyla veya gramajıyla oynanmış olabileceğine dikkat çekerek, “Eğer ürün sorunlu çıkarsa, bu durum avantajlı bir ticaret yaptığımızın değil, bilakis zarara uğradığımızın bir göstergesidir.” diye ekledi.

internette-sahte-altin-satisina-dikkat.jpg

FİZİKİ SATIŞ NOKTASI OLAN FİRMALARI TERCİH EDİN

Uzmanlar, internetten altın alırken fiziki satış noktası olan firmaların tercih edilmesini öneriyor. Bu sayede, olası sorunlar karşısında çözüm bulmanın daha kolay olacağı vurgulanıyor. İnternette yapılan alışverişlerin avantajları olduğu kadar, riskleri de barındırdığı unutulmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN