BM Güvenlik Konseyi, Haiti'ye silah ambargosu uyguladı

BM Güvenlik Konseyi, Haiti'ye silah ambargosu uyguladı

Haiti'deki çete şiddetinin artması üzerine Birleşmiş Milletler, ülkeye silah ve askeri teçhizat tedarikini engellemeye yönelik karar aldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Haiti'de yaşanan çete şiddetinin artışı üzerine ülkeye silah, teçhizat ve askeri araç tedarikinin engellenmesini talep eden karar tasarısını onayladı.

15 üyeli BMGK'de yapılan oylamada, karar tasarısı oybirliğiyle kabul edildi.

Kararda, "Üye ülkeler Haiti'ye silah, teçhizat ve askeri araç tedarikini engellemek için gerekli adımları atmalı." ifadesi kullanıldı.

11 MİLYONU AŞAN NUFUS KITLIK TEHLİKESİ YAŞIYOR

Çete şiddetini körükleyen liderlere de değinilen kararda, söz konusu kişilere yönelik seyahat yasağının da 1 yıl daha uzatıldığı bildirildi.

Uzun yıllardır siyasi, ekonomik ve güvenlik krizi gibi temel problemlerle boğuşan Haiti, 11 milyonu aşan nüfusuyla kıtlık tehlikesi yaşıyor.

Başkent Port-au Prince'ın yüzde 80'ini silahlı çetelerin kontrol ettiği ülkede, şiddet olayları günbegün artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN