Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nden Almanya’da tanıtım gururu

Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nden Almanya’da tanıtım gururu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) tarafından Almanya’da düzenlenen EAZA Yıllık Konferansı’na katıldı. Eskişehir Hayvanat Bahçesi, 1058 katılımcının yer aldığı konferansta yaban hayatı koruma projeleri ve araştırma çalışmaları ile uluslararası düzeyde ülkemizi başarıyla temsil etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği EAZA Yıllık Konferansı’na katıldı.

Almanya’nın Leipzig şehrinde düzenlenen konferansta biyoçeşitlilik, türlerin korunması ve hayvan bakımı gibi konuları tartışmak, bu konulara çözümler üretmek için Avrupa’nın dört bir yanından uzmanlar, araştırmacılar ve hayvanat bahçesi temsilcileri bir araya geldi. Eskişehir Hayvanat Bahçesi konferansta gerçekleştirilen çeşitli oturumlarda, ESTÜ Biyoloji bölümü ile Mayıs 2024 tarihinden itibaren beraber yürütülen “Eskişehir Hayvanat Bahçesi Böcek Çeşitliliği Tespit ve Analiz” adlı araştırma çalışması hakkında poster sunumu gerçekleştirdi. Ayrıca 2022 yılından itibaren yürütülen “Küçük Akbaba (Neophron Percnopterus) Yakalama ve Takip Projesi” hakkında “Eskişehir’deki Eski Dünya Akbabaları” konulu sunum ile ülkemiz temsil edildi. Konferansta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Nurben Koptekin, 1058 temsilciye başarılı bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantılarda alınan kararla EAZA bünyesindeki 440 kuruluşun 2026-2027 yıllarında yürüteceği “Sulak Alanlar Kampanyası Yürütme Kurulu”na seçilen Eskişehir Hayvanat Bahçesi Türkiye’yi temsil edecek.

Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Nurben Koptekin, “Bu tür etkinlikler, hayvanat bahçeleri olarak üstlendiğimiz sorumlulukları yerine getirmek için gerekli bilgileri edinmemize ve diğer profesyonellerle iş birliği yapmamıza olanak tanıyor. Amacımız, ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunmak ve doğa koruma çalışmalarına katkıda bulunmaktır.” dedi.

Konferans boyunca, panel tartışmaları ve atölye çalışmalarıyla katılımcılar, en iyi uygulamaları ve yeni araştırmaları paylaşma fırsatı buldu. Ayrıca, etkinlikte sürdürülebilir uygulamalar, hayvan refahı ve yaban hayatı koruma konularında başarılı projeler tanıtıldı.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi yetkilileri, konferans sonrasında elde edilen bilgi ve deneyimleri, hayvanat bahçesinin eğitim ve koruma projelerine entegre ederek ziyaretçilerine daha zengin bir deneyim sunmayı hedeflediklerini belirttiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN