Kombileri açın, tir tir titreyeceğiz! Marmara, Karadeniz, İç Anadolu... Hafta sonu kar ve don geliyor!

Kombileri açın, tir tir titreyeceğiz! Marmara, Karadeniz, İç Anadolu... Hafta sonu kar ve don geliyor!

Kombileri yavaştan açmaya başlayın, tir tir titretecek soğuklar geliyor! Hafta sonu kar ve don geliyor! Marmara, Karadeniz, İç Anadolu...

Ekim ayının ortalarına gelindiğinde, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında kayda değer bir düşüş yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar etkili olacak.

SICAKLIKLAR DÜŞÜŞTE, YAĞIŞLAR GELİYOR

İSTANBUL İÇİN UYARI | Sağanak yağmur geliyor! - Haberler

Son hava tahmin raporlarına göre, Türkiye genelinde sıcaklıklar düşmeye devam ediyor. Özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu gibi geniş bölgelerde yağışlı hava koşulları hâkim olacak. Karadeniz'in kıyı ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bunun yanı sıra, Ankara, Sivas ve Çankırı çevresinde de sağanak yağışlar görülecek.

KAR YAĞIŞI VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

29 Ocak 2024 meteoroloji raporu: Kar alarmı: İstanbul'a graupel kar yağışı. Bursa, Balıkesir, Kocaeli....

Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı ihtimali mevcutken, İç Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Tarım sektörü için dikkat çeken bir uyarı da yapıldı; gece saatlerinde İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi’nde don olayı riski bulunuyor.

HAFTA SONUNA DİKKAT!

İzmir ve ilçeleri için 'zirai don' uyarısı - Son Dakika Gündem Haberleri

Hafta sonu boyunca Türkiye'nin büyük bir bölümünde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürecek. Karadeniz'in yüksek kesimleri ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde kar yağışı devam edecek. İç ve doğu kesimlerde gece sıcaklıklarının daha da düşmesi beklenirken, tarımsal don olayına karşı önlemlerin alınması öneriliyor.

SEL, SU BASKINI VE HEYELAN TEHLİKESİ

Ankara'da sağanak yağış bekleniyor

Karadeniz kıyılarında beklenen kuvvetli yağışların sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuz durumlara yol açabileceği konusunda vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor. Uzmanlar, bu bölgelerde yaşayanların yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksaklıklar gibi risklere karşı dikkatli olmalarını öneriyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

  • Marmara: Doğu Marmara’da aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor; sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek.

  • Ege: İç kesimlerde kuzeyden gelen kuvvetli rüzgarların etkili olması bekleniyor, yüksek kesimlerde don riski mevcut. Sahil bölgelerinde ise hava parçalı bulutlu olacak.

  • Akdeniz: Az bulutlu ve parçalı bulutlu hava hakim, ancak yüksek kesimlerde rüzgarların kuvvetli esmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN