Netlix'e bir zam daha! Yıl sonuna kadar fiyat yine artacak

Netlix'e bir zam daha! Yıl sonuna kadar fiyat yine artacak

Dizi ve film platformu Netflix'e yeni bir zam daha geliyor! Yıl sonuna kadar abonelik fiyatlarında yine artış olacak...

Dünyanın en popüler dizi ve film platformu Netflix, yeni bir zam dalgasıyla dikkat çekiyor. Global çapta kullanıcı sayısı ile öne çıkan şirket, bazı ülkelerde abone ücretlerinde artışa gitmeye başladı. Bu zamların, Türkiye'de de yıl sonuna kadar uygulanması bekleniyor.

NETFLİX, MASRAFLARIN ARTIŞI NEDENİYLE FİYATLARI YÜKSELTTİ

Netflix Türkiye'den abonelik ücretlerine zam kararı - Balıkesir Haberleri

Son dönemde artan maliyetler nedeniyle Netflix, Japonya, Avrupa'nın bazı bölgeleri, Orta Doğu ve Afrika'da fiyatlarını güncelledi. Şirket, geçtiğimiz ay içerisinde İtalya ve İspanya'da da yeni fiyatları devreye soktu. Bu gelişme, Netflix’in çok yakında daha fazla ülkede de benzer bir fiyat artışına gitmesine işaret ediyor.

SON DÖNEM ABONE ARTIŞI BEKLENENDEN DÜŞÜK KALDI

Netflix’in Temmuz-Eylül dönemine ait finansal raporlarına göre, bu süreçte platforma 5.1 milyon yeni abone katıldı. Bu rakam tahminlerin üzerinde olsa da, son bir yılın en düşük abone artışı olarak kaydedildi.

2022'de yaşanan büyüme yavaşlamasının ardından Netflix, şifre paylaşımını engellemeye yönelik adımlar atmış ve reklam destekli abonelik modelini hayata geçirmişti. Bu strateji, platformun yeniden büyüme ivmesi kazanmasına katkı sağladı. 2023 yılı boyunca Netflix, dünya genelinde 45 milyon yeni abone kazanarak toplamda 282 milyon aboneye ulaştı.

REKLAM DESTEKLİ ABONELİK MODELİ VE YENİ ZAMLAR

Netflix Türkiye İçerik Direktörü Pelin Diştaş görevinden ayrıldı - Balıkesir Haberleri

Analistler, Netflix’in reklam destekli abonelik modelinin şirkete önemli bir gelir fırsatı sunduğunu belirtiyor. Ancak, bu modele rağmen şirket, gelirlerini yeterli seviyeye taşıyamadığı için fiyat artışına gitme kararı aldı. Bu zamların Türkiye'de de uygulanması muhtemel görünüyor.

ZAMLI FİYATLAR TÜRKİYE’YE DE GELİYOR MU?

Netflix, küresel çapta başlattığı bu fiyat artışlarını yıl bitmeden Türkiye’de de devreye sokabilir. Henüz resmi bir açıklama olmasa da, birçok ülkeye yapılan zamlardan sonra Türkiye’nin de sırada olduğu düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN