Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında hapis talebi

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında hapis talebi

Makam odasında iki kişinin darbedilmesine ilişkin soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez'in, hukuki alacağın tahsili amacıyla yağma, kemik kırığına yol açacak şekilde kasten yaralama, basit yaralama, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ikişer kez cezalandırılması talep edildi.

Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, 27 Haziran 2024 tarihinde belediye binasında iki kişiyi darbettirdiği iddiasıyla açılan davada ağır suçlamalarla karşı karşıya. Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Dönmez hakkında yağma, kasten yaralama, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlardan ikişer kez hapis cezası talep ediliyor. İddianame, Salihli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve yargı süreci başlatıldı.

Olay, Kula Belediyesi’nin kilit parke taşı üretimi için sözleşme imzaladığı şirketin yetkilileri M.U. ve H.D’nin belediyeye davet edilmesiyle başladı. İddianamede, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez'in bu iki kişiyi belediyenin alacağıyla ilgili görüşmek üzere makam odasına çağırdığı, yaşanan anlaşmazlık sonrasında ise koruması, şoförü ve diğer 7 belediye personeline talimat vererek, M.U. ve H.D’yi tekme, yumruk ve sopalarla darbettirdiği iddia ediliyor.

GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI SİLİNDİ İDDİASI

Olayın hemen ardından, belediyedeki güvenlik kameralarının kayıt cihazı üzerinde yapılan incelemede, olay gününe ve öncesine ait herhangi bir veriye rastlanılmadığı tespit edildi. Cihazdaki kayıtların 28 Haziran’dan itibaren başladığı ve 27 Haziran’a ait kayıtların mevcut olmadığının belirlenmesi dikkat çekti. İddianamede, Belediye Başkanı Dönmez’in, "Belediyede kameraların kapalı olup olmadığını bilmiyorum, kamera kayıtlarının bulunmamasıyla ilgili sorumluluğum yoktur" şeklindeki savunmasına da yer verildi.

Tanık ifadeleri de bu durumu destekler nitelikte. Güvenlik kameralarından sorumlu belediye personeli Ö.A’nın, olaydan kısa bir süre sonra belediyeye geldiği ve kameraların kapanmasına neden olduğu belirtiliyor. Tanık C.T'nin ifadesine göre, kameraların kapanmasının ardından zabıta memurlarının bu durumu fark ettiği, ancak Ö.A’nın kameralarla "daha sonra ilgileneceğini" söyleyerek belediyeden ayrıldığı kaydedildi.

BELEDİYE BİNASINDA ŞÜPHELİ HAREKETLİLİK

Olay günü belediye binasında hareketlilik yaşandığı da güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edildi. Kula Belediyesi binasını gören İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün güvenlik kameralarında yapılan incelemede, olayın yaşandığı saatlerde binadan belediye personeli olduğu değerlendirilen 19 kişinin ayrıldığı ve ardından M.U. ile H.D’nin binadan çıktığı görüldü.

BAŞKAN DÖNMEZ’E AĞIR SUÇLAMALAR

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in hukuki alacak tahsil amacıyla yağma, kasten yaralama, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından iki kez cezalandırılması talep ediliyor. Soruşturma, belediye binasında yaşanan bu olayın planlı bir saldırı olduğu yönündeki bulgularla genişletildi.

NE OLMUŞTU?

27 Haziran 2024 tarihinde Kula Belediyesi'ne davet edilen M.U. ve H.D., belediyede uğradıkları saldırı sonrası hastaneye kaldırılmış ve polis ekiplerine başvurarak şikayetçi olmuşlardı. Soruşturma kapsamında başlatılan çalışma sonucu belediye personelleri M.O.A ve R.G. gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Soruşturma sürecinde görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Hikmet Dönmez de "hukuki alacağı tahsil amacıyla yağma ve kasten yaralama" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Cezaevine giren Dönmez, 29 Temmuz'da tahliye edildi. M.O.A. ve R.G. de 6 Ağustos'ta serbest bırakıldı.

Belediye başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Dönmez’in yerine Kula Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Semra Gündüz, 8 Temmuz’da başkan vekili olarak göreve getirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN