Türklerin akın akın gittiği vizesiz ülke kapılarını mı kapatıyor! Türklerden artık vize isteyeceği iddiası...

Türklerin akın akın gittiği vizesiz ülke kapılarını mı kapatıyor! Türklerden artık vize isteyeceği iddiası...

Türk vatandaşların akın akın gittiği vizesiz ülke kapılarını kapatıyor mu?! Türk turistlerden vize isteyeceği iddiası kafalarda soru işareti oluşturdu...

Son günlerde sosyal medyada dolaşan bir iddiaya göre, Japonya'nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren yeniden vize zorunluluğu getireceği öne sürüldü. Ancak bu iddia gerçeği yansıtmıyor. Türkiye ile Japonya arasında süregelen vize muafiyeti, halen geçerliliğini koruyor.

VİZE MUAFİYETİ DEVAM EDİYOR

Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiği iddialarına yalanlama - Güncel Gündem Haberleri

Japonya, Covid-19 pandemisi döneminde aldığı tedbirler çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 2020-2022 yılları arasında vize zorunluluğu getirmişti. Ancak 11 Ekim 2022 itibarıyla bu uygulama kaldırıldı ve Türk vatandaşları için 90 güne kadar olan seyahatlerde vize muafiyeti tekrar devreye girdi.

Bu süre zarfında, Türkiye ve Japonya Dışişleri Bakanlıkları tarafından yapılan açıklamalarda da vize muafiyetinin devam ettiği defalarca belirtildi. Özellikle turistik, ticari ve kültürel amaçlarla yapılan seyahatler için Türk vatandaşları, Japonya’ya 90 güne kadar vizesiz giriş yapabiliyor.

SOSYAL MEDYADA YANILTICI İDDİALAR

Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiği iddiası

15 Eylül 2024 tarihinde sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinde dolaşan bir paylaşımda, 1 Ekim 2024’ten itibaren Japonya'nın Türk vatandaşlarına vize zorunluluğu getireceği iddiası hızla yayıldı. Ancak Japonya Büyükelçiliği, Japonya Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Tokyo Büyükelçiliği'nin resmi internet sitelerinde yapılan incelemeler sonucunda, böyle bir vize zorunluluğuna dair güncel bir duyuruya rastlanmadı.

JAPONYA SEYAHATLERİ İÇİN VİZE GEREKMİYOR

Güncel bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Japonya’ya 90 güne kadar vizesiz seyahat etmeye devam edebilecek. Hem Japon hem de Türk yetkililer, vize muafiyetinin geçerliliğini koruduğunu teyit etti. Bu nedenle, Japonya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının bu tür asılsız iddialardan etkilenmemesi ve resmi kaynaklardan bilgi alması öneriliyor.

Sonuç olarak, Japonya’nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik vize zorunluluğu getirdiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN