İlk açıklama Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'den geldi: Hamas, Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiğini doğruladı

İlk açıklama Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'den geldi: Hamas, Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiğini doğruladı

Hamas'tan Yahya Sinvar'ın ölümüyle ilgili ilk açıklama geldi. Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Yahya Sinvar’ın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Hayye, video aracılığıyla açıklama yaparak Yahya Sinvar'ın İsrail saldırısında yaşamını yitirdiğini belirtti. Sinvar'ın cesurca öne çıktığını aktaran Hayye, çatışma bölgelerinde aktif olarak hareket ettiğini de ifade etti.

Hayye, "Mücadele, tüm Filistin toprakları üzerinde başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulana kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Gazze'ye yönelik saldırılar devam ettikçe, İsrailli esirlerin geri dönüşlerinin mümkün olmayacağını; bunun için İsrail güçlerinin Gazze'den tamamen çekilmesi ve Filistinli tutukluların serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN