Demet Evgar Sağlık Bakanlığı'na seslendi: Sağlığımıza bakan var mı?

Demet Evgar Sağlık Bakanlığı'na seslendi: Sağlığımıza bakan var mı?

Oyuncu Demet Evgar, 12 bebeğin ölümüne sebep olan yenidoğan çetesine izin veren hastaneleri sert bir dille eleştirdi. Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunan Evgar, “Bebek yoğun bakım ünitelerini, bebek katillerine sunmuş 19 hastane. Sağlığımıza bakan var mııııııı!!!!” dedi.

Türkiye, İstanbul’da bebek acil hastalarını anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları iddia edilen bir suç örgütüyle sarsıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle işbirliği yaparak haksız kazanç elde eden ve 12 bebeğin ölümüne neden oldukları iddia edilen çete hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı. Suç örgütü lideri olduğu belirtilen Fırat Sarı ve 22’si tutuklu 47 kişi hakkında başlatılan soruşturma derinleşiyor.

YENİDOĞAN BEBEKLERİN ÖLÜMÜ: HASTANELERDE HEMŞİRELER SAĞLIK HİZMETİ VERİYORDU

Savcılık tarafından hazırlanan iddianameye göre, suç örgütü çeşitli hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işletmesini devraldı. Ancak bu ünitelerde doktorlar yerine hemşireler sağlık hizmeti sunuyor ve kritik durumda olan bebekler yeterli tıbbi bakım alamıyordu. Özellikle İstanbul’da Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait Avcılar Hospital, Özel Avrupa Şafak Hastanesi, Medilife Bağcılar Hastanesi gibi hastanelerde bu yöntemin uygulandığı ve bu hastanelerin birçoğunda hemşirelerin yerini doktorların almadığı tespit edildi. Yenidoğan ünitelerindeki bu ihmallerin 12 bebeğin hayatına mal olduğu belirtiliyor.

Hastanelerin yenidoğan ünitelerinin bu şekilde mafyaya devredilmesi, bebeklerin yeterli tıbbi hizmet almamasına neden oldu ve bebeklerin ölümleriyle sonuçlandı. Çete, kritik durumdaki bebeklerin 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla bu hastanelere sevk edilmesini sağlayarak büyük miktarda haksız kazanç elde etti.

DEMET EVGAR’DAN SERT TEPKİ: SAĞLIĞIMIZA BAKAN VAR MI?

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olay, sosyal medyada da geniş tepki topladı. Ünlü oyuncu Demet Evgar, sosyal medya hesabından olaya tepki göstererek 12 bebeğin ölümünden sorumlu olan 19 hastanenin adını kınadı. Sağlık Bakanlığı’nı X üzerinden etiketleyen Evgar, “Bebek yoğun bakım ünitelerini, bebek katillerine sunmuş 19 hastane. Sağlığımıza bakan var mııııııı!!!!” ifadelerini kullanarak yetkililere çağrıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN