Babacan’dan Yenidoğan Çetesi tepkisi: Bu çürümüşlüğü temizlemek boynumuzun borcu

Babacan’dan Yenidoğan Çetesi tepkisi: Bu çürümüşlüğü temizlemek boynumuzun borcu

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Türkiye’yi sarsan yenidoğan bebek çetesi davasına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Bebekleri kâr amacıyla ölüme sürükleyen çetenin arkasındaki yapıların açığa çıkarılmasını isteyen Babacan, bu çürümüşlüğü temizlemenin boyunlarının borcu olduğunu vurguladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’yi sarsan yenidoğan bebek çetesi davasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bebek ölümleri üzerinden haksız kazanç sağlayan suç örgütüne karşı sert ifadeler kullandı. Babacan, devleti dolandırmak için bebekleri ölüme sürükleyen ve bu uğurda yetkililere tehditler savuran çete üyelerinin sırtını yasladığı kişi ve kurumların ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

“BEBEKLERİMİZİN ÇETE ELİNDE CAN VERDİĞİ BİR ÜLKE OLMAMALIYIZ”

Ali Babacan, çetenin bebeklerin hayatını riske atarak kazanç elde etmesine yönelik yürütülen soruşturmanın eksiksiz bir şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin bu yozlaşmış yapılarla mücadele etmek zorunda olduğunu ifade etti. Babacan, bu çürümüşlüğün Türkiye’nin geleceğini tehdit ettiğini belirterek, olayın yalnızca yargı süreciyle sınırlı kalmaması, sistematik sorunların kökten ele alınması gerektiğini söyledi.

“Bu çürümüşlüğü ülkemizden atmak, bizim boynumuzun borcu,” diyen Babacan, özellikle bebeklerin yaşamları üzerinden çıkar sağlamak için devletin kaynaklarını sömüren kişilerin ve bu düzenin arkasındaki yapıların açığa çıkarılmasının önemine dikkat çekti.

YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASI NEDİR?

İstanbul’da yürütülen yenidoğan bebek çetesi soruşturması, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları ve sağlık görevlilerinin organize bir suç şebekesi kurarak bebekleri kâr amaçlı özel hastanelere sevk etmeleri ve bu süreçte bebeklerin ölümüne sebep olmaları üzerine başlatılmıştı. İddianamede, örgüt üyelerinin bebek hastaları SGK’den yüksek ücret talep edebilmek için uzun süre hastanelerde tutarak devleti dolandırdıkları ve birçok yenidoğan bebeğin uygun sağlık hizmeti alamadığı için yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Ayrıca, örgüt elebaşısı ve üyelerinin, bebeklerin hayatlarını hiçe sayarak maddi kazanç sağlamak amacıyla tıbbi usullere aykırı müdahaleler yaptıkları kaydedildi.

BEBEKLERİN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDULAR

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 494 sayfalık iddianamede, şüphelilerin bebeklerin enfeksiyon kapmasına ve ölümlerine neden oldukları açıklandı. Suç örgütü üyelerinin, bebeklerin tedavisi yerine kâr amacıyla hastanelerde uzun süre kalmasını sağlayarak SGK’dan usulsüz şekilde para topladıkları ve hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kapasitelerinin üzerinde doldurdukları da ortaya çıktı.

ÇETE LİDERİNE YÜZLERCE YIL HAPİS İSTEMİ

Dava kapsamında 22’si tutuklu olmak üzere 47 şüpheli yargılanıyor. Çete lideri Fırat Sarı ve örgüt üyeleri hakkında kasten öldürme, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından yüzlerce yıl hapis cezası talep ediliyor. Şüphelilerin hastane ve sağlık hizmetleri üzerinden devleti dolandırarak kazanç sağladıkları ve bebeklerin ölümüne sebep oldukları suçlamaları karşısında ağır cezalarla yargılanmaları bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN