Arabasında olan söksün: Yoksa trafikten men edilecek, kontroller başladı

Arabasında olan söksün: Yoksa trafikten men edilecek, kontroller başladı

Son yıllarda trafikte yoğunluk yaşanan şehirlerde çakarlı araç kullanımının artması, İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, bu duruma karşı önemli bir adım atarak 81 ilde yeni bir uygulama başlattı. Gerçek Gündem’in haberine göre, yasa dışı çakar lambası kullanan çok sayıda araç tespit edildi ve bu durumun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Özellikle büyükşehirlerde çakarlı araç kullanımı dikkat çekici bir artış gösterdi. Yasa dışı kullanımın yaygınlaştığı ve neredeyse bir sektör haline geldiği bu alanda, emniyet güçleri kontrolleri artırdı. İstanbul ve Ankara’da son yıllarda yasaklı çakar kullanımı rekor seviyelere ulaştı.

img-3767.jpeg

Yasa dışı siren ve çakar kullanan araçlar trafikten men edilecek. Yetkililer, iş adamlarından organize suç örgütü liderlerine kadar birçok kişinin bu cihazları usulsüz biçimde araçlarına taktığını belirtiyor. Söz konusu yasa dışı kullanımın tespiti halinde, çakarlı araçlar ve kullanıcıları hakkında hızlı ve kısıtlayıcı tedbirler alınacak.

Yetkililer, özellikle zengin kişilerin ve suç örgütü liderlerinin trafik cezalarını ödeyip çakar kullanmaya devam ettiklerini vurguluyor. Bu duruma fırsat vermemek için kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek ve cezalar daha da artırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN