Bursa, İzmir, Ankara, İstanbul… Akın akın buraya gidiyorlar! Hafta sonları dolup taşıyor

Bursa, İzmir, Ankara, İstanbul… Akın akın buraya gidiyorlar! Hafta sonları dolup taşıyor

Eylül ayını geride bırakırken Bursa, İzmir Ankara, İstanbul akın akın buraya gidiyor. Hafta sonu dolup taşıyor yerli ve yabancı ziyaretçilerin ardı arkası kesilmiyor. Doğanın eşsiz güzelliği muhteşem manzaraları da beraberinde getiriyor.

Kent merkezine yalnızca 35 kilometre uzaklıkta bulunan Girlevik Şelalesi, Munzur Dağı eteklerindeki Kalecik köyü sınırlarında 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşuyor. Eylül ayı sonlarına gelirken özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi ile karşılığına bu Girlevik Şelalesi, yerli vatandaşların yanı sıra tur şirketleri ile birlikte yabancı turistlerin de uğrak noktası oluyor.

HAFTA SONU KAÇAMAKLARININ ADRESİ

Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar gezilebilecek en güzel yerleri tek tek araştırıyor. Hafta sonu tatilinde 40 metreden akan buz gibi suyu ve doğal güzelliği ile bilinen Girlevik Şelalesi, yoğun ilgi ile karşılanıyor. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında turistler tarafından ziyaret edilen Girlevik Şelalesi, yazın buz gibi suyuyla kışın da buz tutmuş sarkıtları ile ünleniyor.

GİRLEVİK ŞELALESİ | Kültür Portalı

Yaz aylarında ayrı kış aylarında ayrı bir güzellik olan Girlevik Şelalesi, son zamanlarda en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Kış aylarında oluşan buz sarkıtları büyüleyici bir manzara ortaya çıkarırken ziyaretçiler sonbaharda farklı güzelliklerle de karşı karşıya kalıyor. Doğal güzelliği fotoğraflayabileceğiniz gibi bu doğal güzelliği karşısında yürüyüş yapabilir ya da piknik yaparak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

GİRLEVİK ŞELALESİ | Kültür Portalı

Erzincan'da bulunan Girlevik Şelalesi, tamamen doğal olması ile birlikte birçok kişinin de vazgeçilmez noktası oluyor. Bu doğallığın korunması gerektiği belirtilirken serinliği nedeniyle ailece piknik yapmak isteyenler için de vazgeçilmez bir adres oluyor. Erzincan çevresinde bulunan Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Tunceli'den gelen vatandaşların yanı sıra İstanbul, Bursa, Ankara, Trabzon, Antalya, İzmir ve yurt dışından çok sayıda turist de bu doğal güzelliğin tadını çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN