Emniyet ve Jandarma'nın yazıları mahkemede: Devlet 35 kişinin faillerini bulamıyor

Emniyet ve Jandarma'nın yazıları mahkemede: Devlet 35 kişinin faillerini bulamıyor

Deprem bölgesinde tabut binalara ilişkin yargılamalar devam etse de pek çok dosyada faillerin adı var kendileri yok. 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davası da bunlardan biri. Maraş'ta ykılan binanın davasına 4. Ağır Ceza Mahkemesi, firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in akıbetini emniyet ve jandarmaya sordu. İki kurumdan gelen yanıtta ise sanıkların bulunamadığı belirtildi. Binada oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu ise 'Kırmızı bülten çıkarılsın' çağrısı yaptı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Alparslan Türkeş Bulvarı'nda bulunan Ezgi Apartmanı, 6 Şubat'taki depremin ardından yerle bir oldu. Bu trajik olayda 35 kişi hayatını kaybetti. Depremin ardından başlatılan soruşturmada, “Olası kastla kasten öldürme ve yaralama” suçlamalarıyla 876 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel için arama çalışmaları devam ediyor.

'KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARTILMALI'

Nurgül Göksu, yıkılan apartmanda oğlu Ahmet Can, gelini Nesibe Kaya ve 6 aylık torunu Asude Zabun'u kaybetmişti. Göksu, olay yerinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya gözyaşları içerisinde seslenerek, “Bu insanlara kırmızı bülten çıkartılmalı. 4 Ekim'de görülecek olan 4'üncü duruşmada bu insanları karşısında görmek istiyorum ki çocuklarımın ölümüne sebep oldukları için hesap sorabileyim” şeklinde duygularını dile getirdi.

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi, firari sanıkların nerede olduğunun tespit edilmesi amacıyla yerel emniyet ve jandarma birimlerine yazı gönderdi. Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden gelen yanıtta, “Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in belirtilen adreslerine gidildi, ancak şahısların nerede olduğu ve yurt dışında bulunup bulunmadıkları konusunda herhangi bir bilgiye ulaşılamadı” ifadesi yer aldı. İl Jandarma Komutanlığı da, benzer şekilde yaptığı araştırmada bu şahısların yurt dışında olup olmadığına dair hiçbir bilgi ve belgeye rastlanmadığını belirtti.

Nurgül Göksu, emniyet ve jandarmanın yanıtlarını ANKA Haber Ajansı’na değerlendirerek, “Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, ifadeye çağrıldılar, ama sadece yurt dışı çıkış yasağı verilerek serbest bırakıldılar. Hem sözlü hem de yazılı olarak talepte bulunduk. Bu insanların kaçma şüphesi var,” diyerek hukuki süreçte yaşananları eleştirdi.

Göksu, “Bilirkişi raporu geldi, dosyanın iddianamesini hazırlayan savcı yakalama kararı verdi ama onlar çoktan gitmişlerdi. Kırmızı bülten talep ediyorum. Üç duruşmadan beri firariler. Kırmızı bülten çıksa bulunacaklar” diyerek adaletin sağlanması adına duyduğu endişeyi ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN