Kanser, diyabet, tansiyonun ilacında hasat zamanı! Sarı altın diye biliniyor, kilosu cep yakıyor: Faydası inanılmaz

Kanser, diyabet, tansiyonun ilacında hasat zamanı! Sarı altın diye biliniyor, kilosu cep yakıyor: Faydası inanılmaz

Kanser, diyabet ve tansiyonun ilacı olanak biliniyor, hasat başladı! Sarı altın olarak isimlendirilen bu ürünün kilosu cebi yaksa da faydası inanılmaz...

Mersin'in Mut ilçesine bağlı Bağcağız Mahallesi’nde çiftçi Serdar Çetin, 5 yıl önce başlattığı bir projeyle 22 dönümlük arazisine alıç ağaçları dikerek büyük bir alıç bahçesi kurdu. 850 ağaçtan oluşan bu bahçede, susuzluğa ve soğuğa dayanıklı alıçların hasadı başladı. Alıcın sağlık açısından sunduğu faydalar ve geniş kullanım alanlarıyla hem yerel hem de ulusal pazarda ilgi görmesi bekleniyor.

YURT İÇİ VE YURT DIŞI PAZARLAR HEDEFLENİYOR

Alıçta hasat başladı

Bahçe sahibi Serdar Çetin, şu an için alıç meyvesini yurt içinde pazarladıklarını ancak ilerleyen yıllarda yurt dışı pazarına açılmayı hedeflediklerini belirtti. Çetin, "5 sene önce dikmiş olduğumuz alıcın hasadını yapıyoruz. Yaklaşık 22 dönüm arazimizde 850 alıç ağacı bulunmakta. Ağaç başına ortalama 1 ila 2 kilo meyve hasadını gerçekleştiriyoruz. Alıç ağacı bünyesi gereği susuzluğa ve soğuğa dayanıklı bir ağaç. Alıçların desteklenmesi konusunda Mut halkımızı teşvik etmek istiyoruz. Hem de ülke genelinde üretimin artmasını istiyoruz. Biz bu alıcı şu anda Mut halkına tanıtmayı, ayrıca yerel pazara, yurt içi pazara sunmayı düşünüyoruz. İlerleyen süreçte yurt dışına da göndermek istiyoruz. Ürünü işlemek istiyoruz" dedi.

ALIÇ FİYATLARI 350 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Alıç meyvesinin fiyatlarının 200 ile 250 TL arasında değiştiğini belirten Serdar Çetin, marketlerde ise bu rakamın 350 TL’ye kadar yükseldiğini ifade etti. Çetin, alıcın faydalarının giderek daha fazla anlaşıldığını ve bu sebeple üretimin artırılması gerektiğini vurguladı.

Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz da alıç meyvesinin sağlık açısından önemine dikkat çekerek, “Alıç şehrimiz için ilçemiz için çok önemli bir meyvedir. İlçede bu kadar büyük bir alıç bahçesi yoktur. Alıcın faydalarını günümüzde kanserde, diyabette, yüksek tansiyonda görmek mümkün" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN