'İsrail, Gazze Şeridi'ndeki altyapının neredeyse yüzde 90'ını tahrip etti'

'İsrail, Gazze Şeridi'ndeki altyapının neredeyse yüzde 90'ını tahrip etti'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 3. Asya İşbirliği Diyaloğu Zirvesi'nde konuştu. Abbas, Gazze Şeridi'ndeki altyapı sisteminin neredeyse yüzde 90'ının İsrail saldırılarında tahrip edildiğini açıkladı.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 3. Asya İşbirliği Diyaloğu (ACD) Zirvesi'nde konuşan Mahmud Abbas, “İsrail'in amansız saldırısı, Gazze Şeridi'nin altyapısının yaklaşık %90'ının yok etti.” dedi.

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığına göre Abbas, İsrail'in Gazze Şeridi'ne, Lübnan'ın güney bölgelerine ve başkent Beyrut'a yönelik bombardımanını şiddetle kınadı. Filistin Devlet Başkanı, uluslararası toplumu, “Gazze ve Güney Lübnan'daki İsrail saldırganlığını durdurmak ve daha fazla kan dökülmesini önlemek için derhal müdahale etmeye” çağırdı.

Asya İşbirliği Diyaloğu (ACD), Haziran 2002'de Tayland'ın girişimiyle kuruldu. 35 ülkenin katıldığı ACD'nin başlıca amacı Asya'daki çok taraflı kuruluşları birbirine bağlan ve sosyo-ekonomik işbirliği için bölge çapında forum işlevi gören bir platform oluşturmak. Oluşumun başkanlığını eylül 2023'ten bu yana İran yürütüyor. İran, 2025'te yerini Tayland'a bırakacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN