400 bin kişi susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya: Akbaş barajında su seviyesi kritik seviyenin altında

400 bin kişi susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya: Akbaş barajında su seviyesi kritik seviyenin altında

Denizli'de yaşanan kuraklık, şehri büyük bir su sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktı. Şehrin su ihtiyacını karşılayan ana kaynaklardan biri olan Akbaş Barajı'nda su seviyesi kritik seviyenin altına düştü. Bu durum üzerine barajdan içme suyu alımı durduruldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada yaklaşık 400 bin kişinin bu durumdan etkileneceğini ve su kesintilerinin yaşanabileceğini belirtti.

Denizli'de yaşayan vatandaşlar için zor günler başlıyor. Şehrin su ihtiyacını karşılayan Akbaş Barajı'nda su seviyesi tehlikeli seviyelere indi. Bu nedenle barajdan su alımı durduruldu. 400 bin kişinin bu durumdan etkileneceğini belirten Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, su kesintilerinin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Çavuşoğlu ile Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürü Egemen Emre Beşli, Güney ilçesindeki Akbaş Barajı’nda incelemede bulundu. Açıklamada görüşlerine yer verilen Çavuşoğlu, su seviyesinin barajdan su alma seviyesinin altına düştüğünü, bundan dolayı DSİ’nin içme suyu vermeyi durdurduğunu belirtti.

Bunun Akbaş Barajı’nda suyun bittiğini gösterdiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Artık Akbaş Barajı’ndan içme ve sulama suyu alamıyoruz. Bu ne demek? Denizli’de yaklaşık 400 bin kişiyi etkileyen bir su sorunuyla karşı karşıyayız demek. Bu saatten itibaren bu açıklamayı gören bütün dostlarımızı suda tasarruf etmeye çağırıyoruz. Yani zorunlu olmadıkça su kullanmayalım.” dedi.

Bugün itibarıyla su kesintilerine başlamak zorunda kalabileceklerini bildiren Çavuşoğlu, alternatif su kaynakları temin etme konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN