Öğrencilere burs tuzağı: 10 lira gönderip 5 lirasını geri istediler

Öğrencilere burs tuzağı: 10 lira gönderip 5 lirasını geri istediler

Hatay’da yaşayan yüksek lisans öğrencisi, internetten burs ararken sahte bir ilanla dolandırılma tehlikesi atlattı. Öğrencinin hesap ve kişisel bilgilerini ele geçirmek isteyen dolandırıcılar 10 lira gönderip 5 lirasını geri istedi. Dolandırıcılık taktiğini kısa sürede çözen öğrenci şikayetçi oldu.

Üniversite eğitimi için burs arayışında olan yüksek lisans öğrencisi Nazime Avcıoğlu, kurumsal bir kuruluşa ait ilana başvuru yaptı. İlanın dolandırıcılık amacı taşıdığını fark eden genç öğrenci, durumu araştırınca sahte bir kuruluşla karşı karşıya olduğunu anladı.

ÇİKOLATA PARASI GÖNDERDİLER, SAKIZ PARASI İSTEDİLER

Avcıoğlu, burs başvurusunun ardından hesabına yatırılan 10 liranın 5 lirasının geri gönderilmesinin istenmesi üzerine şüphelendi.

10156302-001.jpg

Avcıoğlu’nun annesi Cebrail Mahallesi Muhtarı Gülay Avcıoğlu, çikolata parası gönderildiğini ve sakız parası istendiğini dile getirerek, öğrencileri sahte burs ilanlarına karşı uyardı.

SAHTE KURULUŞ, ARAMALARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Nazime ve annesi Gülay Avcıoğlu, dolandırıcı kuruluşla defalarca iletişim kurmaya çalışsa da hiçbir yanıt alamadılar. Dolandırıcılar tarafından engellendiklerini belirten Avcıoğlu ailesi, konuyu polise taşıdı. Anne Avcıoğlu, "Kuruluşu defalarca aradık ama yanıt alamadık. Şikayetimizi yaptık" dedi.

10156304.jpg

'BİRÇOK ÖĞRENCİMİZİN BAŞINA GELMİŞ'

Dolandırıcıların oyununu anlatan Gülay Avcıoğlu, "Kızım internetteki ilana başvurduktan 2 gün sonra geri dönüş yapıldı. Sahte kuruluş tarafından 10 TL yatırıldıktan sonra 10 TL’nin 5 TL’sini geri göndermemizi istediler. Bu durum bizde bir şüpheye neden oldu. Kuruluşun internetten yorumlarına baktık. Kuruluşu defalarca aradık ve mesajlar attık ama cevap vermediler. Polise şikayette bulunduk. 10 TL verip tekrardan 5 TL’sini geri istemesine şaşırdık. İnternetteki yorumlara baktığımızda birçok öğrencimizin başına gelmiş. Öğrencilerin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Burs başvurusu yaptıkları kuruluşları iyi incelemeleri ve yorumları okumaları gerekiyor. Dolandırıcı olan bu kuruluşlara başvuru yapmasınlar ve mağduriyetleri olmasın. Gönderdikleri 10 TL resmen çikolata parası gibi ve onun da 5 TL’sini geri istiyorlar. Şaka gibi ve inanılmaz bir şey. Kuruluş başvurusunda tüm hesap bilgilerini içeren bilgileri içeriyor. Bu mağduriyete kesinlikle düşmeyin ve dikkatli olun. Burs başvurusu yapacağınız kuruluşları iyice araştırın ve inceleyin” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN