Kırıkkale Belediyesi’nden okul servislerine sıkı denetim

Kırıkkale Belediyesi’nden okul servislerine sıkı denetim

Kırıkkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından okul servislerine kapsamlı denetim gerçekleştirildi. Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Eldemir, denetimlere katılarak şoförlere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

BİRÇOK BAŞLIKTA İNCELEME YAPILDI

2024 – 2025 eğitim öğretim yılının devam etmesiyle birlikte Kırıkkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, okul servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Öğrencilerin ulaşımda güvenli ve sağlıklı bir hizmet almaları amacıyla gerçekleştirilen denetimde birçok başlıkta inceleme yapıldı.

‘DUR’ LAMBASININ BULUNUP BULUNMADIĞINI KONTROL EDİLDİ

Başta çalışma ruhsatı ve güzergah izin belgesinin olup olmadığını denetleyen ekipler, okul servis araçlarında araç sürücülerinin ruhsat ve ehliyet kontrolü, araçların yolcu kapasitesinin kontrolü, araç içinin temizliği, okul taşıtı ibaresi ve araç arkasında kırmızı ışıklı ‘DUR’ lambasının bulunup bulunmadığını kontrol etti.

352 SERVİS ARACI DENETLENECEK

Denetimlere katılan Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Eldemir, öğrencilerin huzur içinde okuldan eve, evden okula gidebilmesi için gereken tedbirlerin alındığını bildirdi. Denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini vurgulayan Eldemir, “İlimizde bulunan 352 servis aracımızın denetimi gerçekleştiriliyor. Bu denetimlerimize yıl boyunca devam edeceğiz. Eğitim yılının kazasız belasız geçmesi dileğiyle tüm öğrenci, öğretmen ve velilere yeni eğitim yılı hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN