Buraya ‘Yalı Taşı’ deniyor, sadece has Antalyalılar biliyor! Antalya’nın en ilginç noktası

Antalya'nın doğal güzellikleri bitmek bilmezken burayı birçok kişi gözden kaçırıyor. Halk arasında ‘Yalı Taşı’ olarak biliniyor, yalnızca has Antalyalılar keyfini sürüyor. İşte Antalya’daki en ilginç nokta…

Kalabalıktan uzak sessiz sakin bir kaçış noktası arayanlar soluğu burada alacak. Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bulunuyor herkes buraya Yalı Taşı adını veriyor. İlginç bir yapı olarak karşımıza çıkıyor herkes görmek için can atıyor. İşte Antalya’daki en ilginç nokta…

ANTALYA'NIN EN İLGİNÇ NOKTASI

Kalabalıktan uzaklaşmak ve sessiz sakin bir yerde tatil yapmak istiyorsanız burası tam da aradığınız türden olacak. Antalya'nın Gazipaşa ilçesinin Ekmel Mahallesi'nde yer alan Yalı Taşı yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken bir noktadır.

yalitas-antalya.jpg

Halk tarafından Yalı Taşı olarak adlandırılan havuzlar ilginç bir yapı oluşturuyor. Kıyı kumrularının yer aldığı bu oluşum gelgit yaşanan yerlerde kum ve çakılların karbonat ve çimento ile birbirine bağlanmasıyla denize doğru paralel bir şekilde taşlaşmıştır.

antalya-yalitas-kapak.jpg

Yalı taşlarının en dikkat çekici özelliği ise deniz içindeyken işlenebilir yumuşaklıkta olmasına rağmen çıkarıldığı anda sertleşiyor olmasıdır. Yakın bir tarihe kadar tabakalar halinde bu kayalar bölgede değirmen taşı yapımında kullanılıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN