Elif Çakır'ın gözaltına alınmasına siyasilerden tepki yağıyor: Yanlış gözaltı mı gözdağı mı?

Elif Çakır'ın gözaltına alınmasına siyasilerden tepki yağıyor: Yanlış gözaltı mı gözdağı mı?

Yazarımız Elif Çakır, önceki akşam Bursa’da kaldığı otelde hakkında arama olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Elif Çakır'ın isim benzerliği nedeniyle gözaltına alındığı anlaşılırken siyasilerden olaya "gözdağı mı yanlış gözaltı mı" sözleriyle tepki yağdı.

Karar Gazetesi yazarı Elif Çakır’ın isim benzerliği nedeniyle gözaltına alınmasına ve polis memurları tarafından kötü muameleye maruz kalmasına siyasiler tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkün Ün, "Böylesi aklın devreden çıktığı bir durum bilmiyorum" diyerek olaya ilişkin polislerin TC kimlik numarasına bakma gereği bile duymadığına dikkat çekti. Ün, sosyal medyadan "Sorumlular hakkında ivedilikle işlem başlatılmasını bekliyoruz" mesajını vererek şöyle konuştu:

"Hangi cümleyle tarif edilir böylesi aklın devreden çıktığı bir durum bilmiyorum. Yazar Elif Çakır isim benzerliği nedeniyle kaldığı otelde geceyarısı gözaltına alınıyor. Oysa isim benzerliği bile doğru tabir değil çünkü araması olan kişi çift soyadlı. Vatandaşları birbirinden ayıran tek belirleyicimiz TC kimlik numarasına bakma gereği de duyulmuyor. Saatlerce emniyette alıkonuyor, sağlık taramalarından geçiriliyor, tüm “bir yanlışlık olmalı kontrol eder misiniz” itirazlarına rağmen suçlu muamelesi görmeye devam ediyor. Böylesi lakayıt bir tavır kurumunuza yakışmamıştır. Sorumlular hakkında ivedilikle işlem başlatılmasını bekliyoruz."

'ADİL BİR YÖNETİM ANLAYIŞINA SIĞMAZ'

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal da 'hukuk devletine yakışmaz' sözleriyle tepki gösterdi: "Yanlışlıkla mı yoksa gözdağı mı? Hiç fark etmez. Her ne olursa olsun; İkisi de asla kabul edilemez. İkisi de hukuk devletine yakışmaz. İkisi de adil bir yönetim anlayışına sığmaz. Aslolan bireysel hak ve özgürlüklerin tesisi ve teminidir. Hep dediğimiz gibi; önce hukuk, önce adalet. Geçmiş olsun Sayın Elif Çakır."

'CEZA HUKUKU DERSLERİNDE ANLATILACAK ÖRNEK BİR OLAY'

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat İdris Şahin de "Ceza hukuku derslerinde ‘şahısta hata’ olarak anlatılacak örnek bir olay… Ülkemde T.C Kimlik numarası uygulaması ne işe yarıyor sayın bakanlar Yılmaz Tunç, Ali Yerlikaya... Dün Bursa'da Elif Çakır'ın başına gelenler ülkemde binlerce ‘Elif’ in başına sessiz sedasız geliyor. Hesabını soran olmadığı için maalesef yapanın da yanına kar kalıyor…!!" ifadeleriyle tepki gösterdi.

'İSİM BENZERLİĞİ SEBEBİYLE ALIKOYMANIN MANTIĞA UYAN BİR AÇIKLAMASI YOK'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Serkan Özcan, "Tanınmış bir gazeteciyi “isim benzerliği!” sebebiyle alıkoymanın akla mantığa uyan bir açıklaması yoktur" mesajını vererek sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Kimlik numaralarının uyuşmamasına rağmen Elif Hanım'ın sağlık kontrolüne sokulması, gözaltında kendisine su dahi verilmemesi hukuksuzluk ve görevi kötüye kullanmaktır. İlgili amir ve memurların soruşturmaya tabi tutulması elzemdir."

'YANLIŞ GÖZALTI MI, GÖZDAĞI MI?'

Gelecek Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin de "Yanlış gözaltı mı, gözdağı mı? Geçmiş olsun Elif Çakır. Gazeteci Elif Çakır’ın yanlışlıkla göz altına alınması vahim bir durum. Görevini kötüye kullanan ya da ihmal eden polisler hakkında gereken yasal işlemler yapılmalıdır. Yaşanan hukuksuzluklar maalesef bir iklimin sonucu. Bu iklimi değiştirmek için mücadele etmek hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

'GELECEK PARTİSİ BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAKTIR'

Olaya bir tepki de Gelecek Partisi Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Avukat Hasan Seymen'den geldi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşım yapan Seymen şunları kaydetti:

"Memleketin hali… Hiçbir kurum işini düzgün yapmıyor. Ülkemiz maalesef hukuksuzluk açısından dünya çapında ilk sıralara doğru hızla ilerliyor. Son olarak değerli gazetecilerimizden Elif Çakır’ın sözüm ona “yanlışlık” ile gözaltına alınması; yalnızca adli makamların değil, kolluk kuvvetlerinin de mesleki açıdan sorgulanması gerektiğini ortaya koyuyor. Hukukun üstünlüğünü her zaman şiar edinmiş olan Gelecek Partisi, bu konunun takipçisi olacaktır. Elif hanıma tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; ülkemizin tam bağımsız yargı mekanizmaları ile yoluna devam edeceği günler için gece gündüz çalışacağımızı da bir kez daha vurguluyorum."

Seymen, paylaşımına Elif Çakır'la birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı da etiketledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN