Ankara'da yüzde 40 zam geldi! Çocuğu okula servisle giden velilere kötü haber: İşte güncel tarife

Ankara'da yüzde 40 zam geldi! Çocuğu okula servisle giden velilere kötü haber: İşte güncel tarife

Son dakika haberi ile Ankara’da servis ücretlerine yeni zam yapıldığı öğrenildi. Bu zamlar sonrasında hem veliler hem öğrenciler kara kara düşünmeye başladı. İşte güncel servis ücretleri…

Ankara'daki öğrenci ailelerini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Okul servis ücretlerine yapılan büyük zam, eğitim döneminin başlamasına kısa süre kala duyuruldu.

YÜZDE 40 ZAM: YENİ TARİFELER BELLİ OLDU

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara'daki okul servis ücretlerinde yüzde 40 oranında bir artış gerçekleştirildi. Komisyon tarafından onaylanan yeni tarifeye göre, KDV dahil yıllık okul servis ücretleri aşağıdaki gibi belirlendi:

  • 0-3 kilometre arası: Yıllık 16 bin 745 TL
  • 3-6 kilometre arası: Yıllık 18 bin 450 TL
  • 6-10 kilometre arası: Yıllık 21 bin 320 TL
  • 10-15 kilometre arası: Yıllık 24 bin 810 TL
  • 15 kilometreyi aşan her kilometre için: Yıllık 550 TL

yeni-proje-4-002.jpg

EK ÜCRETLER: REHBER ÜCRETİ AÇIKLANDI

Servis ücretlerinin yanı sıra, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için aylık maksimum 730 TL rehber ücreti de uygulanacak. Bu ek ücret, servis ücretlerine dahil edilecek ve ailelerin bütçesini etkileyecek.

AİLELER DİKKAT: YENİ ÜCRETLERLE İLGİLİ BİLGİLER

Yeni tarifelerin ardından, özellikle uzun mesafeli servis kullanacak aileler için önemli bir mali yük getirebilir. Eğitim sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, okul servis ücretlerindeki bu artışa dikkat edilmesi ve bütçenin buna göre planlanması öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN