Sabah kahvesiz uyanamayanlar dikkat! Uzmanı açıkladı: Günün ilk kahvesi için ideal saat bakın ne zamanmış?

Sabah kahvesiz uyanamayanlar dikkat! Uzmanı açıkladı: Günün ilk kahvesi için ideal saat bakın ne zamanmış?

Kahve, sabah rutininin vazgeçilmezi! Ancak uyku uzmanı Rex Isap, sabahları hemen kahve içmenin sağlığımız için riskli olabileceğini belirtiyor. Peki, doğru zaman ne? İşte detaylar…

Kahve, dünya genelinde özellikle sabahları enerji artırıcı etkisi nedeniyle tercih edilen bir içecek. Ancak uyku uzmanı Rex Isap, sabah uyanır uyanmaz kahve içmenin vücut üzerindeki etkileri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Uzman, kahvenin faydalarından yararlanmak için ideal içim zamanının sabah saat 9 civarı olduğunu ifade ediyor.

yeni-proje-98.jpg

KAHVENİN İDEAL İÇİM ZAMANI

Isap, sabah uyandığınızda kahve içmenin riskli olduğunu ve bu süreçte vücudun kortizol seviyelerinin yüksek olduğunu belirtiyor. Kortizol, vücudu uyanık tutan bir hormon; dolayısıyla sabah saatlerinde kafeine karşı tolerans kazanma ihtimaliniz yüksek. Uzman, kahve tüketiminin en faydalı olduğu zamanın, uyandıktan bir saat sonrasını öneriyor.

KAHVENİN SAĞLIĞA FAYDALARI

Dengeli kahve tüketimi, birçok sağlık faydası sunuyor. İşte kahvenin sağlığa olan olumlu etkileri...

yeni-proje-99.jpg

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Kahve, yüksek antioksidan içeriği sayesinde karaciğer ve kolorektal kanser gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösterir. Düzenli tüketimi, hücre yapısını koruyarak kontrolsüz çoğalmayı önler.

ALZHEİMER HASTALIĞINA KARŞI KORUMA

Düzenli kahve tüketimi, Alzheimer gibi nörolojik hastalıkların riskini azaltır. Ayrıca, beyin sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratarak hafızayı güçlendirir.

YAĞ YAKIMINA DESTEK OLUR

Kilo vermek isteyenler için kahve ideal bir içecek. Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olur. Ancak, bu faydadan yararlanmak için şekersiz tüketmeye özen göstermelisiniz.

yeni-proje-100.jpg

FİZİKSEL PERFORMANSI ARTIRIR

Kahve, adrenalin hormonunun üretimini artırarak spor performansını yükseltir. Antrenman öncesinde içilen bir fincan kahve, yağ yakımını da hızlandırır.

KONSANTRASYONU GÜÇLENDİRİR

Zihinsel yorgunluk anlarında bir fincan kahve, konsantrasyonu artırarak zihninizi toparlamanıza yardımcı olabilir. Kafein, dikkatinizin dağılmasını önler.

Kahve, doğru zaman diliminde tüketildiğinde sağlık için birçok fayda sağlar. Ancak hamileler veya sağlık sorunları olanlar için mutlaka doktora danışılması gerektiği unutulmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN