Rusların gençlik sırrı meğer bundaymış! Hem gençliğin sırrı hem sağlıklı beslenmenin anahtarı: Bu besin kolajen etkisi yaratıyor

Rusların gençlik sırrı meğer bundaymış! Hem gençliğin sırrı hem sağlıklı beslenmenin anahtarı: Bu besin kolajen etkisi yaratıyor

Gençlikleri ile dillere destan olan Rusların sırrı ortaya çıktı. Meğer düzenli olarak bu besini kullanıyorlarmış. Hem gençliğin hem de sağlıklı yaşamın anahtarı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Düzenli inci arpa tüketimi, cildin genç görünümünü destekleyerek kolajen yenilenmesine yardımcı olurken, sağlığınıza da birçok fayda sağlıyor. Uzmanlar, bu değerli tahılı haftada en az bir kez tüketilmesini öneriyor.

yeni-proje-70.jpg

İNCI ARPA NEDİR?

İnci arpa, Rusya kökenli eski bir tahıl türüdür ve günümüzde İskandinav ülkeleri ile Batı Avrupa'da yaygın olarak tüketilmektedir. Türkiye'de ise değeri pek bilinmemektedir. Kompleks karbonhidrat kaynağı olan inci arpa, uzun süre tokluk hissi vererek diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

yeni-proje-69.jpg

KİMLER İNCİ ARPA TERCİH ETMELİ?

Doktorlar, inci arpanın yüksek kolajen içeriği nedeniyle özellikle kadınların diyetinde yer almasını tavsiye ediyor. Bu tahıl, gençleştirici etkileriyle dikkat çekiyor ve geçmişte yalnızca aristokratların erişebildiği bir yiyecek olarak biliniyordu.

yeni-proje-68.jpg

İNCI ARPANIN FAYDALARI

  • Zengin Mineral İçeriği: Fosfor, potasyum, kalsiyum, demir gibi birçok eser element içerir.

  • Vitamin Kaynağı: A, K, E, D vitaminleri ve beta-karoten bulundurur.
  • Lif Zengini: Bağırsak sağlığı için faydalıdır ve kilo vermeye yardımcı olur.
  • Kalsiyum Avantajı: Süt ürünlerinden 11 kat daha fazla kalsiyum içerir, özellikle 50 yaş üzeri bireyler için idealdir.

İnci arpanın tüm faydalarından yararlanmak için 3-6 ay boyunca haftada iki kez tüketilmesi önerilmektedir. Bu süreçte vücudunuzda gözle görülür değişiklikler yaşanacak ve sağlığınıza olumlu katkılar sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN