Ömrü uzatmanın 4 altın kuralı! Her gün tüketen en uzun yaşayanlar listesine giriyor! İşte sağlığın anahtarı…

Ömrü uzatmanın 4 altın kuralı! Her gün tüketen en uzun yaşayanlar listesine giriyor! İşte sağlığın anahtarı…

Genç, dinamik ve sağlıklı olmak herkesin hayalidir. Ne kadar yaş alırsak alalım kendimizi nasıl hissettiğimiz ve nasıl baktığımız bir yaşımızı etkileyen en önemli etkenlerdendir. Sağlıklı alışkanlıklar edinmek ve düzenli bir şekilde bunu devam ettirebilmek uzun yaşamında kilit noktası oluyor. İşte ömrü uzatmanın 4 altın kuralı…

Bilim insanları tarafından uzun süredir yapılan çalışmalar bazı gerçeklikleri de gün yüzüne çıkar. Daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek için vücudumuza da iyi bakmak gerekiyor. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ile birlikte düzenli egzersiz de vücudunuzu güçlendirme konusunda oldukça yararlıdır. Faydalı besinleri tüketmek zinde hissetmenizi sağlarken sağlıklı yaşamın kilit noktasını da oluşturuyor. Yaşam standartlarımız, günlük hareketimiz, ve stres yönetimimiz daha sağlıklı bir yaşamı beraberinde getiriyor.

sebzeler-meyveler.jpg

DOĞAL SEBZE VE MEYVELERDEN YARARLAN

Bağışıklığı güçlendirmek için vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri sebze ve meyvelerden sağlayabilirsiniz. Çok sayıda meyve, sebze, tahıl, baklagiller ve bitki bazlı proteinler gibi yiyecekler vücudun sağlıklı olmasını sağlarken uzun yaşamı da beraberinde getiriyor.

su-icmek-2.jpg

SU TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN

Sağlıklı vücut için ihtiyaç duyulan en temel ürün sudur. Vücudun her zaman suya ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekiyor. Günde 8 - 10 bardak kadar su içmek sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Yeterli miktarda su tüketimi kolon kanseri ve mesane kanseri riskini de en aza indirmektedir.

spor-yoga.jpg

HAREKET ETMEK

Sağlıklı bir vücuda sahip olmanın altın kurallarından biri de düzenli hareket etmekten geçiyor. Düzenli olarak egzersiz yapmak kalbinizi güçlendirirken kaslarınızı da geliştirir. Fiziksel faaliyetlerin hidrosel mitokondri sayısını arttıracağını unutmamak gerekiyor. Uzun yaşamın en büyük sırrı fiziksel aktivitede saklıdır. Belirli bir egzersiz programını kendi programınıza uygun bir şekilde düzenleyebilir günlük olarak yürüyüşlerinizi yapabilirsiniz.

Bunama Düşmanı Bulmacalar! | LifeClub

ZİHNİNİZİ ÇALIŞTIRIN

Günlük hayatta yaptığımız veya yapmaktan hoşlandığınız şeyleri günlük rutininize eklemek zihninizde çalıştırmaya yardımcı olacaktır. Bununla birlikte kitap okumak yeni yerler görmek bulmaca çözmek beyninizi geliştiren en önemli aktivitelerdendir.

kuruyemis-1.jpg

SAĞLIKLI KURUYEMİŞLER TÜKETİN

Günlük beslenme rutininde kuruyemişlerin gücünü de unutmamak gerekiyor. İyi yağ, lif ve protein kaynakları bu nedenle bazı şekerli atıştırmalıkların vereceği şeker hücumunu sonlandırmaya yaramaktadır. Yapılan araştırmalar en çok fındık yiyenlerin herhangi bir hastalıktan özellikle kanser, kalp hastalığı ve solunum yolu hastalığından ölme riskini ciddi anlamda düşürdüğünü ortaya koyuyor. Bu kapsamda günlük beslenme rutininize en az 5-6 adet fındık ekleyerek vücudumuzu daha dirençli bir hale getirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN